Zo zorg je ervoor dat je altijd het snelste internet hebt

Last Updated on: 7th juli 2021, 01:34 pm

Anno 2021 gebruiken we meer internet dan ooit tevoren. Vrijwel alles wat je offline kunt doen, si tegenwoordig online ook beschikbaar. Je favoriete films kijken, pelletjes spelen, nieuwe vrienden ontmoeten: je hoeft er de deur niet meer voor uit maar kunt simpelweg je laptop openklappen. Wie wel eens met het bijltje van slecht internet gehakt heeft, weet hoe irritant het kan zijn wanneer slecht internet ervoor zorgt dat je Netflix-serie maar blijft bufferen of wanneer je een minuut moet wachten voor dat je een nieuw tabblad in je browser kunt openen. Benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat je altijd het snelste internet hebt? Wij geven tips.

De provider

Snel internet heeft veel te maken met bij welke provider je zit. Sommige providers bieden namelijk sneller internet aan dan andere providers. Daarnaast zijn er vaak bij providers verschillende pakketten te vinden, waarbij je meer kunt betalen voor sneller internet of voor internet wat meer aankan: bijvoorbeeld als er veel mensen gebruik moeten maken van het internet.

smiling man using laptop computer while sitting on black leather sofa

De wifi versterker

Ook al heb je internet van de beste kwaliteit, dan nog zou het kunnen dat het internet op jouw apparaat niet snel is. Dat zou kunnen komen doordat de wifi langzaam is of dat de router op een grote afstand staat. Het wifi modem of de versterker dichterbij plaatsen zou al enorm kunnen helpen. Je zou ook het modem even buiten de meterkast kunnen plaatsen en het verschil in internetsnelheid meten: wie weet blokkeren de deuren van de meterkast wel een hele hoop.

De verschillende soorten internet

Ook het soort internet wat je tot je beschikking hebt dan erg veel invloed hebben op de uiteindelijke internetsnelheid. Vroeger was er geen sneller internet beschikbaar dan interent via de telefoonlijn, maar tegenwoordig bestaat er zelfs glasvezel-internet: waarbij internet niet getransporteerd wordt via een telefoon- of televisiekabel, maar door een aparte verbinding die enkel is ontworpen voor het transporteren van internet. Glasvezel werkt met een lichtsignaal in plaats van een elektrisch signaal, waardoor het zelfs op kilometers afstand goed kan blijven werken. Dat maakt dat glasvezel waarschijnlijk de toekomst gaat zijn op het gebied van technologie en internet. Of er al glasvezel beschikbaar is in jouw buurt, kun je gemakkelijk online checken.