Zo ziet een echte mannentuin eruit

Een tuin wordt vaak gelinkt aan een vrouw. Iets wat een beetje ouderwets is en niet meer van deze tijd. Het is namelijk super makkelijk en leuk om een tuin om te toveren tot een echte mannentuin. Leuk voor een huis vol met mannelijke huisgenoten of een mannengezin. Benieuwd waar je het beste kan beginnen? Check dan al onze tips & tricks in dit artikel.

Barbecuehoek

Een mannentuin is geen mannentuin als er geen barbecuehoek is. Niks is gezelliger en mannelijker dan in de zomer lekker vlees te grillen met een biertje in de hand. Daarnaast is een barbecuehoek ook een goede aanleiding voor veel feestjes met familie en vrienden. Zorg ervoor dat je een tactische en veilige plek kiest voor de barbecue. Zorg ervoor dat de rook niet alle kanten opwaait en dat de barbecue niet gevaarlijk in de weg staat. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Keep it simple

Te veel poespas is niet iets wat een mannentuin nodig heeft. Houdt het dus simpel. Kies voor grote tuintegels, industriële tuinmeubelen en wellicht hier en daar een mooie plant. Tot slot is tuinverlichting ook altijd heel sfeervol en zo kan je je tuin binnen één handeling omtoveren tot een sfeervolle en romantische ruimte. Niet verkeerd voor bijvoorbeeld een date of een knusse avond met een fijne groep mensen.

Met vuur spelen

Een fikkie stokken blijft leuk, ook als je al ver in je volwassenheid bent. Een grote vuurschaal is dus ideaal en zorgt ook voor een hoop sfeer in je tuin. Maak om de vuurkorf een fijne zithoek met bijvoorbeeld grote kussens of een zitkuil. Zo kan je ook op de koelere zomeravonden lekker in je tuin zitten. Oh, en vergeet vooral niet de marshmallows te roosteren.

Bar

Een echte mannentuin is natuurlijk alleen compleet met een echte mannenbar. Maak onder een overkapping of een hut een bar met de nodige invulling. Nu denk je misschien dat dit een groot bouwproject is, maar je kan het natuurlijk zo moeilijk maken als je zelf wil. Wil je nou echt koning in je eigen rijk zijn? Hang dan een tv op. Zo kan je onder het genot van een drankje de leukste sportwedstrijden kijken.