Zo maak jij thuis de allerlekkerste koffie

Houd jij ook zo van koffie, maar smaakt die van de lokale koffietent op de hoek altijd nét iets lekkerder dan die van thuis? Dat gevoel herkennen wij. Maar wist je dat je je koffie van thuis heel gemakkelijk net zo lekker maakt als die van een baristo/barista? Wij geven tips zodat je ook vanuit huis kunt genieten van de allerlekkerste koffie.

Americano

De americano, oftewel zwarte koffie, kan vreselijk vies maar ook héél erg lekker smaken. Waarom de een lekkerder is dan de ander, komt vooral door de kwaliteit van de kofife. In plaats van te kiezen voor huismerk koffie van de supermarkt in de buurt, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor Lavazza koffie van Koffiecupster. Geloof ons – die is écht de moeite waard.

Cappuccino

Ook een cappuccino kun je heel gemakkelijk thuis creëeren. Of in ieder geval, waarschijnlijk een stuk makkelijker dan je denkt. Wat je daarvoor nodig hebt? De juiste opschuimmelk en een aparte melkopschuimer. Die je op z’n goedkoopst al kunt vinden voor ongeveer 25 euro. De cappuccino maak je vervolgens door in een mok een espresso (of een dubbele espresso, whatever you prefer) te zetten en de mok aan te vullen met de opgeklopte melk. Extra lekker als je hem aftopt met cacaopoeder.

Ijskoffie

In de zomer is een ijskoffie heerlijk verfrissend, maar hoe maak je hem nou echt lekker? Zet eerst een enkele of dubbele espresso voor jezelf, doe hier flink wat volle melk bij en het liefst een ijsblokje of twee. Zet hem even inde koelkast om nog meer af te laten koelen. Wat zoetigheid kun je slagroom bij de mis mengen, wat vanille- of basterdsuiker toevoegen, of wat vloeibaar vanille-extract bij het mengsel te voegen. Top het geheel wederom af met wat cacaopoeder op de bovenkant.

Extra tips

Om je koffie nóg iets lekkerder te maken, gebruik je zacht en ontkalkt water en zorg je dat alle apparatuur die je gebruikt schoon is. Zowel het koffieapparaat als het koffiefilter. Daarnaast helpt het als je je koffiekopje of mok van tevoren verwarmt. Om ze zo lang mogelijk lekker te houden, bewaar je je koffiebonen of -cups op een koele plek.