Zo maak je van voetbal op tv een feestje

We kunnen niet allemaal elke week naar het stadion om daar een zinderend spannende voetbalwedstrijd te bekijken. Maar gelukkig kunnen we wel de televisie aanzetten om daar een spannende wedstrijd te bekijken. In deze blog vertellen we jou hoe je dit aanpakt!

Allereerst is het natuurlijk gezellig dat jij je vrienden uitnodigt om bij jou voetbal op TV te komen kijken. Je kan deze avonden rouleren tussen de vrienden. Of kies de vriend met de grootste televisie uit. Dat kan tenslotte ook. Of koop gezamenlijk met de vriendengroep een beamer voor het grootste scherm in elk huis.

1. Aankleding

Om er een waar feestje van te maken is het belangrijk dat de aankleding klopt. Haal vlaggen van jouw favoriete voetbalclub óf land. Zorg voor shirtjes, vlaggetjes voor op het gezicht, petten, mutsen of sjaals. Alles wat je maar van jouw lievelingsclub kan vinden.

2. Eten en drinken

In het stadion bestaat de avond niet alleen uit voetbal. Maar ook uit bier en een vette hap. De juiste ingrediënten om jouw voetbalavond compleet te maken. Zet zelf het vet aan om er verse snacks in te bakken. Of ga voor gezond en slinger de airfryer aan. Ze het pils koud en de aftrap kan beginnen.

Weten welke hapjes je het beste kan serveren? Dit zijn héél snelle borrelhapjes. Denk aan gehaktballetjes, bladerdeeghapjes met spinazie of feta of gewoon een oer-Hollandse vette bek.

3. Spreekkoren & thuiscoaches

Als echte supporter zing (of schreeuw) jij alle liederen en leuzen vanaf de bank mee. Houd het gezellig natuurlijk met wat je schreeuwt, maar voor de sfeer doet het vaak een hoop goeds. Daarnaast kunnen jullie als thuiscoaches het allerbeste zien of die bal uit was of dat er een overtreden werd gemaakt. Benut die positie en deel jouw visie over het spel!

Aan al het moois komt helaas een eind. Een wedstrijd duurt maar 90 minuten. Tel daar nog een beetje extra tijd bij op, de pauze of soms een verlenging. Maar je kan de avond rekken tot eind der voetbaltijden wanneer je samen met je vrienden de wedstrijd nog nabespreekt.