Zo maak je van je (nieuwe) gaming setup een succes

Last Updated on: 12th maart 2019, 09:54 am

Hou jij ervan om in je vrije tijd te urenlang te gamen? Kun je, net als wij, geen genoeg krijgen van FIFA, Fortnite en Apex Legends? Dan is het enige wat nu nog rest een perfecte gaming setup. Wij helpen je graag een handje op weg om jouw game-ervaring to the next level te brengen.

Je stoel is heilig
Als je uren per dag achter je console of pc zit, is zitcomfort van groot belang. Er zijn veel verschillende gamestoelen te koop, prijzen kunnen uitlopen van €100 tot meer dan €300,-. De rug- en zitgedeeltes worden het meest belast dus zorg dat deze naar wens af te stellen zijn. Kies ook voor een kleur die bij jouw setup past. Het oog wil natuurlijk ook wat ;-).

Doe je research!
Voor het bepalen van je hardware is het van belang dat je uitgebreid onderzoek gaat doen. Ga na wat jij belangrijk vindt. Is het een grote haarscherpe tv of heb jij behoefte aan een duo-setup (2 schermen)? Bezoek verschillende reviewsites en pluis deze helemaal uit. Wees 100% overtuigd van je keuze want de hardware moet helemaal bij jou als gamer passen.

Kies de juiste headset
Bij spellen als Fortnite en Apex Legends is een headset van groot belang. De headset moet niet alleen lekker zitten, ook moet het geluid om tegenstanders te lokaliseren kraakhelder zijn. Houd hierom voldoende budget beschikbaar om een kwalitatief goede headset aan te schaffen. Het materiaal van goedkope headsets is namelijk vaak gebruiksonvriendelijk en gaat in de loop van de tijd irriteren.

Overige inrichting
Een groot bureau waar je al je game-accessoires op kwijt kunt is natuurlijk een musthave. Om de gamekamer écht te eigen te maken, kies dan voor kleuren die bij jou passen. Ga ook voor een lekker zacht tapijtje waarvan je zeker geen koude voeten krijgt.

Zorg daarnaast voor gordijnen die zo min mogelijk licht doorlaten. Een verduisterend rolgordijn is hier een goede optie voor. Rolgordijnen zijn makkelijk en snel te gebruiken en kunnen jouw kamer enorm donker maken waardoor jij je beter kan concentreren.

Ga aan de slag en stel jouw ideale gaming setup samen. Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat.