Zo maak je een stoere mancave

Heb je behoefte aan een échte eigen plek in je huis? Dan is het tijd om een deel van je huis om te toveren tot mancave. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij zetten een aantal dingen op een rij zodat jij binnen no-time een echte mancave hebt gemaakt.

Ga voor hout!

Hout zorgt meteen voor een stoer en mannelijk interieur. Denk bijvoorbeeld aan een houten bar of een bank gemaakt van pallets. In een mancave mag een bar natuurlijk niet ontbreken. Zet wat houten barkrukken er omheen en jij kunt er ongetwijfeld de hele avond met je vrienden vertoeven.

Raambekleding

Misschien niet het eerste punt waar je aan denkt, maar zeker erg belangrijk tijdens het creëren van een mancave. Met raambekleding kun je namelijk de toon zetten voor de hele ruimte. Voor een échte stoere uitstraling kun je gaan voor maatwerk shutters. Ga bijvoorbeeld voor shutters in het zwart of in een hout look. Een poker tournooi houden met je vrienden? Met de shutters kan je het helemaal donker maken binnen. Zo lijkt het net alsof je echt in een casino zit.

Jouw passie

Nu we steeds meer thuiswerken is de drang naar een eigen kamer voor veel mensen steeds groter. Het is erg belangrijk dat jouw passie helemaal tot zijn recht kan komen in de mancave. Houd jij van motoren? Hang posters aan de muur met afbeeldingen van motoren, hang oude motor jacks op of een vintage motorhelm. Is jouw passie meer surfen? Creëer dan een echte strand sfeer. Laat je fantasie de vrije loop en maak er echt jouw plek van.

Gadgets

Een mancave is natuurlijk niet compleet zonder gadgets. Ben je van plan feestjes te geven? Of filmavonden te houden? Ga voor een allround geluidssysteem. Daarnaast mag een groot televisiescherm niet ontbreken. Hoe groter hoe beter is het motto. Wil je een echte bioscoop ruimte maken? Ga dan voor échte bioscoopstoelen. Vergeet vooral geen koelkast te installeren in jouw mancave. Niks zo vervelend om geen koud drinken bij de hand te hebben. Daarnaast is het handig om ook spelletjes binnen handbereik te hebben, zoals virtual reality games, tafeltennis of gewone kaartspelletjes.

Eigen mini sportschool

Ben je een sporter? Of gewoon graag actief bezig. Dan is het natuurlijk heerlijk om gewoon in huis te kunnen trainen. Hang bijvoorbeeld een bokshandschoen op zodat je af en toe lekker even je energie kwijt kunt. Vul het aan met gewichten, kettlebells en andere fitnessspullen.