Een salontafel maakt jouw woonkamer compleet

Een salontafel is eigenlijk onmisbaar in de woonkamer. Het is de plek waar je je drinken en hapjes neerzet, of je voeten neerlegt na een dag hard werken. Het is eigenlijk het verlengstuk tussen je bank en je televisie en het middelpunt van de gezelligheid als je mensen op bezoek hebt. Maar welke stijl is nou geschikt voor jouw interieur? In deze blog lichten we een paar populaire stijlen uit om jou te helpen bij de keus voor een salontafel!

Vintage of retro salontafels
Retro is natuurlijk weer helemaal in, en ook voor je salontafel heb je genoeg retro opties. De retro salontafels kenmerken zich door hun materialen. Ze zijn voornamelijk gemaakt van hout en marmer, om die vintage look te geven aan je interieur. Voor de vorm wordt er bij retro salontafels vaak gekozen voor rond. Je hebt dus een mooie ronde salontafel. Vaak kun je hiermee combineren door meerdere kleine ronde salontafels te kopen.

Industrieel
Waar retro nog iets zachts heeft ga je met een industriële salontafel voor een wat stoerder interieur. Vaak gemaakt van combinatie van metaal en hout geeft het een stevige maar toch classy feel aan je woonkamer. Voordeel van het aanbod in industriële salontafels is dat ze vaak bestaan uit meerdere salontafels die je onder elkaar kunt schuiven. Zo maak je gemakkelijk ruimte als dat nodig is en schuif je ook zo een extra salontafel bij als je veel hapjes of drankjes klaar hebt staan.

Andere stijlen
Naast retro en industrieel heb je natuurlijk nog veel meer verschillende stijlen als landelijk, Scandinavisch en modern. Je kunt uiteraard ook combineren tussen de verschillende stijlen om er je geheel eigen draai aan te geven. Let bij de aankoop van een salontafel dus altijd op de meubels die je al hebt of die je wil kopen. En vergeet natuurlijk het praktische aspect niet! Heb je bijvoorbeeld vaak visite over de vloer en zet je dan je hele tafel vol met hapjes, dan is het verstandig een grote of uitschuifbare salontafel te nemen.

Hulp bij je keuze
Heb je na het lezen van deze blog nog steeds niet duidelijk wat de ideale salontafel is voor jou? Dan kun je eens een kijkje nemen tussen de salontafels van Sfeer.nl. Daar vind je meer dan 500 verschillende salontafels in allerlei verschillende stijlen, materialen en kleuren. Zo zit er altijd iets voor jou tussen! Je vindt er salontafels van merken als By-Boo en Eleonora en de mensen van Sfeer.nl helpen je graag verder met al je vragen!