Tips voor een weekendje weg in eigen land!

Een vakantie naar een ander land wordt op dit moment vanwege de coronamaatregelen nog afgeraden. Maar wist je dat een vakantie in eigen land net zo mooi kan zijn? Nederland heeft ontzettend veel te bieden! Hieronder staan een aantal prachtige vakantie gebieden in Nederland, waar je ultiem kunt genieten.

Nederland is mooi

Het is soms verrassend hoe mooi Nederland kan zijn. Er zijn schitterende natuurgebieden en mooie nationale parken. Ook heeft Nederland erg leuke steden, waar je een heerlijk weekend kunt vertoeven en shoppen.

Friesland heeft alles!

Friesland heeft vakantiegangers veel moois te bieden: natuur, cultuur maar ook watersporters kunnen hun hart ophalen. Nationaal Park Lauwersmeer is een uniek natuurgebied op de grens van Groningen en Friesland. Het gebied bestaat uit veel water met eilandjes, rietvelden en ruige graslanden. Hier komen ontzettend veel vogelsoorten op af. Sneek is een bruisende watersportstad en perfecte bestemming voor een dagje uit. Geniet van de historische architectuur en maak een rondvaart over de grachten. Watersportliefhebbers mogen de Sneekweek niet missen, dit is een jaarlijks terugkerend zeilevenement op het Sneekermeer en de Goëngarijpsterpoelen. Houd je toch meer van de stad? Dan ben je in Friesland ook op de juiste plek. De Friese hoofdstad Leeuwarden is zeker een bezoekje waard. De stad heeft een prachtig historisch centrum, een van de scheefste torens van Nederland en interessante musea. Bezoek bijvoorbeeld het Verzetsmuseum, het Natuurmuseum Fryslân of het Keramiekmuseum. Heb je zin gekregen om een weekendje in Friesland door te brengen? Er zijn gelukkig erg veel leuke vakantiehuizen in Friesland.

Op de Waddeneilanden: Terschelling

De Waddeneilanden zijn de pareltjes van Nederland. In de zomer kun je hier genieten van het heerlijke strand leven. Voor veel mensen is Terschelling favoriet. Je kunt er heerlijk wandelen over de uitgestrekte stranden, fietsen door de duinen en dineren in gezellige restaurants. Als je op Terschelling bent, heb je een echt vakantiegevoel en voelt het alsof je ver van huis bent. Ben je op zoek naar een vakantiehuis? Terschelling heeft onwijs veel leuke huisjes om te verblijven.

Op en rond het Lauwersmeer in Groningen

Groningen is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je op vakantie gaat in Nederland. Dit is jammer, want Groningen heeft onwijs veel te bieden. Rondom het Nationaal Park Lauwersmeer zijn er veel leuke activiteiten te doen. Zoals een jeepsafari met de park rangers of de ‘Dark Sky experience’ waarbij je de enorme sterrenlucht beter ziet dan waar dan ook in Nederland. Ga je graag op de fiets? Dan kun je een tocht maken over het fietspad Kiek over Diek. Dit is een 90 kilometer lang fietspad door het Waddengebied. Ook de kleine dorpjes in deze regio zijn het bezoeken waard.

Zon zee en strand in Zeeland

De meeste zonuren heb je aan het strand en laat daar nou heel veel van zijn in Zeeland. Zeeland heeft een bijzondere sfeer, prachtige dorpjes en heerlijke stranden. Niet gek dat de Nederlandse band Bløf er meerdere liedjes over heeft geschreven. Het mooiste duingebied van Zeeland vind je bij Westenschouwen. Zin in actie? Hier is een uitdagende mountainbike route uitgezet die van Haamstede, via Burgh naar Westenschouwen leidt. Echte Zeeuwen zullen zeggen dat het mooiste plaatsje van Zeeland Veere is. Dit fraaie vestingstadje kun je het hele jaar door bezoeken. In de zomer is het er niet alleen op het land goed toeven, maar ook op het aangrenzende Veerse Meer. De gezelligste horeca van Zeeland is te vinden in het stadje Domburg.

Stedentrip in Maastricht

Deze prachtige stad heeft een veelzijdigheid aan gezellige cafés, bourgondische restaurants, knusse boetiekjes, prachtige pleinen en historische bezienswaardigheden. Genoeg redenen om op vakantie te gaan naar het zuiden van ons land. Het oude centrum van Maastricht is een doolhof van straatjes waar je heerlijk de hele dag kunt rondslenteren. Sluit de dag af op het Onze Lieve Vrouweplein. Dit plein ligt aan de gelijknamige basiliek. Vanaf een van de terrassen geniet je hier van een prachtig uitzicht en een heerlijk drankje.