Zo geef je voor weinig geld je kamer een nieuwe look

Een oude bank van je ouders. Het behang van de vorige bewoner. En een allegaartje aan accessoires. Eerlijk is eerlijk, er komt een tijd dat je om je heen kijkt en denkt: Er mag weleens wat nieuws hier komen. Nu is natuurlijk niet elk budget toereikend voor een compleet nieuwe make-over. Daarom geven wij jou 3 tips om voor weinig geld je kamer een nieuwe look te geven. Lees jij mee?

Ben jij van plan om je kamer een nieuwe make-over te geven? Zo eens in de zoveel tijd moet je dat eens doen. En zeker als jij al sinds het begin van je studententijd tussen dezelfde spullen zit. Met deze tips heb je binnen een handomdraai een nieuwe kamer.

1. Verf is je grootste vriend

Nieuwe meubels zijn natuurlijk leuk, maar je kunt ook jouw oude meubels opknappen door een likje verf. Bijvoorbeeld whitewash, dit geeft een mooie witte waas over meubels. Je kunt ook kiezen voor verniswas. Of creëer een vintage effect door donkergroen of bruin te kiezen. Ook leuk: maak één kant van een kast zwart met krijtverf en magneetverf. Een mooie plek om boodschappen en foto’s te bewaren.

2. Nieuwe raamdecoratie

Gordijnen worden naar een tijdje vaal of vies. Door de UV-straling van de zon, maar ook door bijvoorbeeld een flinke regenbui en een open raampje. Dat is zonde, want daardoor krijgt je kamer onterecht een smoezelige uitstraling. De oplossing? Nieuwe gordijnen. Plisse gordijnen is een betaalbare en superhippe oplossing. Deze opvouwbare gordijnen kun je zowel top down als bottum up trekken. Dat betekent van beneden naar boven, of van boven naar beneden. Hierdoor heb je én heel veel lichtinval maar ook privacy.

3. Leuke accessoires

Accessoires in een mannenkamer? Ja zeker! Zeker nu er vandaag de dag winkels zijn waar je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor mooie accessoires. Bijvoorbeeld Ikea, Xenos, Blokker, Action en Hema. Een nieuwe klok, fotolijstjes, kaarsen, kussens en mooie plantenbakken. Je vindt het hier allemaal. Passen deze winkels niet helemaal bij jouw smaak? Ook bij de kringloop kun je heel veel leuke accessoires én bijzondere spullen vinden. Of struin eens leuke rommelmarkten of vintage-winkels af. Ook hier kun je heel leuke pareltjes vinden die jouw mannenkamer een compleet nieuwe uitstraling geven!