Velours banken zijn helemaal in: dit is waarom!

Veel vrouwen, maar ook mannen uiteraard, zijn de laatste jaren obsessed geraakt met velours, ook wel de dikkere variant van fluweel genoemd. Het werd voor het eerst sinds de jaren 90 weer op de catwalk geïntroduceerd in 2016 en is sindsdien volledig geïntegreerd in het modebeeld van vandaag de dag. Zo wordt velours naast in mode ook veel gebruikt in interieurdesign. En we moeten toegeven, het staat niet alleen ontzettend stijlvol, velours nodigt ook heel erg uit om lekker op de bank te ploffen! Weten waarom velours banken zo goed in huis werken? Lees dan gauw verder.

Het is héél zacht

Smaken verschillen natuurlijk, maar het kan ontzettend irriteren wanneer je op een leren bank gaat zitten, en vervolgens door je lichaamswarmte blijft vastplakken. Het voelt vies en allesbehalve comfortabel. Dit probleem heb je niet met een bank van velours. Het is zo zacht dat je de bank bij wijze van spreken kan blijven aaien. Het enige waar je op zal moeten letten is de ‘aairichting’ die je in velours kan blijven zien. Je herkent vast wel dat de stof er anders uit kan zien wanneer je de ene kant op veegt dan wanneer je in de andere richting veegt.

Het staat ontzettend luxe

Veel hotels die mee gaan met hun tijd, passen velours toe in hun designs. Velours of fluweel geeft een ontzettend luxe uitstraling en dient direct als eyecatcher in een kamer. Het is daarom dat meubelstukken van velours zelden basiskleuren hebben, maar vaker groen, roze, paars of blauw. Juist dan springt de stof er nóg meer uit. En oordeel zelf, dit staat toch ontzettend luxe? (Bron: pinterest)

Duurzaam

Omdat velours een stuk steviger en zwaarder is dan zijn lichtere voorganger fluweel, is het razend populair om te gebruiken in huizen. De stof wordt ook veel gebruikt voor gordijnen. En dat geeft wel aan dat deze stevige stof, van goede kwaliteit, jarenlang mee zou kunnen gaan en je jezelf en je huis dus jarenlang kunt verblijden met een mooie bank van velours! Een extra voordeel is dat het velours materiaal ook relatief erg flexibel is, waardoor je zitcomfort met een velours bankstel wordt geoptimaliseerd. Waar wacht je nog op?