Grootste Eredivisie kanshebbers en verliezers van dit seizoen

Het Eredivisieseizoen 2019/2020 is in volle gang. De aftrap vond plaats op vrijdag 2 augustus en inmiddels heeft elke club zo’n twaalf wedstrijden gespeeld. Inmiddels is de toon dus aardig gezet . Maar hoewel sommige teams er goed voorstaan en anderen hulpeloos onderaan bungelen, kan er in de laatste maanden nog een hoop veranderen. Daarom nemen wij de grootste kanshebbers en verliezers van dit seizoen door volgens de laatste prognoses!

Ajax onverslaanbaar

Wie een blik werpt op de laatste statistieken, ziet daar al meteen een aantal opvallendheden. Zo staat AFC Ajax fier bovenaan met een puntensaldo van 32 in de gespeelde wedstrijden. In geen enkel duel is Ajax zonder punten naar huis gegaan: ze hebben nog geen één keer verloren. De Amsterdamse voetbalclub is tot nu toe onverslaanbaar. Dat maakt het een sterke ploeg waarvan de verwachtingen met iedere wedstrijd weer een stukje stijgen.

AZ Alkmaar en PSV gaan lekker

Maar ook AZ Alkmaar balt niet onverdienstelijk. Zij verloren slechts twee wedstrijden, wonnen er acht en speelden er twee gelijk. Dat brengt hen op een saldo van 26 punten. PSV won één wedstrijd minder, speelde er eentje meer gelijk en staat op een derde plaats met 24 punten. Ook deze teams doen het vanzelfsprekend goed in de peilingen.

Al moeten we bij PSV wel een belangrijke kanttekening maken. Twee belangrijke spelers, Donyell Malen en Steven Bergwijn – beiden aanvallers – kampen namelijk met blessures en kunnen de komende wedstrijden niet spelen. Mogelijk brengt dat de veelbelovende prestaties in de war. Want als zij de doelpunten niet kunnen maken, moeten hun vervangers dat wel doen.

Utrecht en Vitesse nek-aan-nek

Vanaf dan wordt het steeds spannender in de ranglijst. FC Utrecht en Vitesse gaan tot nu toe nog gelijk op. Met zeven gewonnen wedstrijden, twee gelijkgespeelde en drie verloren duels. Alleen maakte FC Utrecht meer doelpunten, waardoor zij de vierde plaats innemen en Vitesse nog net achter zich laten.

Ook de prestaties van de nummers zes tot en met tien liggen dichtbij elkaar. Willem II bestrijkt met negentien punten de zesde plek, gevolgd door sc Heerenveen en Heracles Almelo met achttien punten en FC Groningen en Feyenoord met zeventien punten. Over die laatste moeten we het toch ook nog even hebben. Feyenoord werd in 2017 nog landskampioen, speelde ook vorig jaar nog aardig, maar lijkt dit seizoen al niet meer te kunnen meespelen voor de titel.

Feyenoord door het stof

Het teamgevoel ontbreekt, er is geen structuur in hun spel en als klap op de vuurpijl heeft er pas ook nog een trainerswissel plaatsgevonden. Jaap Stam stapte vanwege de tegenvallende resultaten op en Dick Advocaat neemt het stokje van hem over. Of het hem nog gaat lukken om de boel recht te trekken, is nog maar de vraag. De eerste wedstrijd onder zijn leiding tegen VV Venlo won  Feyenoord in ieder geval wel. Wellicht zit er dus schot in de zaak.

Voetbalvoorspellingen

Na elke speelronde kan de ranglijst weer grote verschuivingen tonen. Daarom wil je waarschijnlijk de laatste voetbalvoorspellingen en de veranderende prognoses bekijken voordat je meedoet aan bijvoorbeeld sportweddenschappen. De site voetbalvoorspellen.nl staat volledig in het teken van voetbal voorspellingen. Het legt uit hoe prognoses worden gemaakt én hoe je deze kunt toepassen bij je online bets – of gewoon in de kroeg natuurlijk. Handig!