Tuiniertips voor een echte mannentuin

Last Updated on: 5th november 2019, 09:58 am

Hoe staat het met jouw groene vingers? Word je heel blij van spitten, snoeien, grasmaaien en onkruid wieden? Of ben jij meer iemand die een tuinstoel uitklapt en geniet van een lekker biertje in de zon? Voor de laatste groep hebben wij een paar handige tips voor een gebruiksvriendelijke tuin. Oftewel: een échte mannentuin.

1. Kunstgras

Je vriendin wil misschien regelmatig zonnen op een stuk gras in de tuin. Maar jij hebt geen zin om regelmatig met een grasmaaier dat streepje groen bij te werken. De oplossing? Kunstgras! Kunstgras blijft mooi. Je hoeft het niet te maaien, te verticuteren, te bemesten of te besproeien. En terwijl alles in de herfst donker en grauw wordt? Jouw stuk gras niet. Die blijft mooi groen!

Wil je toch écht gras? Dan kun je altijd nog kiezen voor een robotmaaier. Niet per se de meest goedkope manier, maar wel ontspannend. En geruisloos. Ideaal!

2. Verberg wat je niet wil zien

Onkruid? Als je niets doet, zal het binnenkort tot ver boven je knieën uitkomen. Maar je hebt geen zin om heel veel te tuinieren. Wat je dan kunt doen? Het verbergen. Kies voor grove compost, houtsnipper, boomschors of hakselhout. Zorg ervoor dat het vijf tot 8 centimeter dik wordt gelegd. Wij beloven je dat het onderhoud zeer beperkt is!

3. Berg je meubels goed op

Als je jouw tuinmeubels niet elk jaar grondig wil schoonspuiten met een hogedrukspuit of volkomen in de lak moet zetten, dan is het slim om jouw meubels goed op te bergen. Denk aan beschermhoes tuinset of kies bijvoorbeeld voor covers voor je lounge-set, je parasol, tuinkussens en al je andere tuinmeubels. Zo hoef je bij de eerste zonnestralen niet alles eerst helemaal schoon te maken. Maar kun je direct zitten en genieten van de zon!

4. Kies voor een hek

Een grote groene heg tussen jou en je buren? Dat vraagt om werk. De oplossing is veel minder werk. Namelijk een mooi hek. Maar je kunt ook kiezen voor schanskorven of andere constructie. Deze kun je vullen met stenen. Dat betekent nog minder werk. Een houten hek zal je tenslotte nog weleens in de lak moeten zetten.