De ultieme kachels: eyecatchers en heerlijke warmte gashaarden

Zie jij het al voor je? Een knapperend haardvuurtje, een grote zachte armstoel en een heerlijk glas whisky zonder ijs. Maar niet elke woning is gemaakt voor een openhaard. Gelukkig kun je vandaag de dag ook kiezen voor een gashaard. Dezelfde warme en dezelfde charme! Wij vertellen je alle voordelen van een gashaard.

Het is bijna lastig. Een gashaard onderscheiden van een ‘echte’ openhaard. Gashaarden krijgen dan ook vaak de naam sfeerhaarden. En niet geheel onterecht! Wij vertellen je waarom.

Voordelen gashaarden

Er zijn veel verschillende soorten gashaarden. Denk bijvoorbeeld aan een vrijstaande gashaard, maar eventueel zelfs vrijhangend. Inbouwgashaarden en inzetgashaarden. Ook een voordeel: er komt bij een gashaard geen fijnstof vrij. En dat is beter voor je gezondheid. Een gashaard is dus veilig en ontzettend sfeervol. Ben je geïnteresseerd in een gashaard? Lees dan zeker even verder voor de voordelen!

#gebruiksvriendelijk

Zit je met vrienden of je familie lekker te eten of te borrelen en wil je wat sfeer erbij? Een gashaard steek je zo aan. Op één druk op de knop kun je genieten van een warm vuurtje. Ga je slapen of weg? Dan zet je ‘m zo weer uit. Dit is veilig én gebruiksvriendelijk!

#weinig onderhoud

Waarom een gashaard? Een gashaard heeft maar weinig onderhoud nodig. Er is geen aslade die geleefd hoeft te worden. En hij hoeft ook niet wekelijks schoon gemaakt te worden. Wat wel belangrijk is, is dat ‘ie jaarlijks een onderhoudsbeurt nodig heeft. Denk bijvoorbeeld roetvorming op de onderdelen en op de ramen. Maar ook de thermokoppel wordt dan gecheckt.

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een gashaard? Dat vertellen we je graag. Het is namelijk zo dat er een gasleiding in het huis aanwezig moet zijn. Is dit niet zo? Dan zal je deze nog moeten aanleggen. Ook moet er een rookgaskanaal aanwezig zijn. Anders kan je rook nergens terecht. En dat wil je natuurlijk niet! Dit kanaal zorgt ervoor dat de rook via het dak of via de gevel naar buiten kan.

Elektrische kachel

Mocht je dit lastig vinden, dan kun je zelfs kiezen voor een elektrische kachel. Dezelfde sfeer, dezelfde gezelligheid, dezelfde warmte. Alleen nog nét even wat minder gedoe!