Wat moet er op een goed naamkaartje staan? En meer tips

Waar je ook bent; in heel veel situaties kan het slim zijn dat je jezelf goed laat zien. Je moet jezelf goed presenteren en mensen moeten jouw naam onthouden. Dit kan tijdens een netwerkborrel zijn of wanneer je een presentatie geeft. Wanneer je iemand hebt gesproken, kun je nog zeggen ‘hier heb je mijn kaartje zodat we contact kunnen houden.’ Maar wat komt er op een goed naamkaartje te staan?

Je naam

Goh. Ja hier kunnen we eigenlijk niet veel woorden aan vuil maken. Jouw naam moet duidelijk op het kaartje staan. Wat je ook tijdens een netwerkborrel of event kunt doen is een naambadge dragen. Zeker wanneer je net een presentatie hebt gegeven en je loopt rond in de ruimte. Door nog even naar je badge te kijken, onthouden de mensen echt wel je naam!

Werkgegevens

Waar werk je? Wat is je functie of heb je een eigen onderneming en ben je jouw eigen baas? Vermeld goed het bedrijf waar je werkt en je functie. Daarnaast is het nummer waarmee je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel ook verstandig om te vermelden. Zo weten mensen dat je staat ingeschreven en dan je een echte ondernemer bent. 

Design en huisstijl

Een goed ontwerp voor een visitekaartje is heel erg belangrijk! Verwaarloos een eerste indruk, inclusief een mooi visitekaartje, niet. Heb je een eigen huisstijl? Een huisstijl zijn paar kleuren die overal bij jouw bedrijf te zien zijn. Op de site of in je winkel. Het is slim als je jouw naamkaartje in deze stijl ontwerp. Het ontwikkelen van een huisstijl is verstandig, want dit is goed voor de herkenbaarheid! Wat ook goed werkt voor de herkenbaarheid van je bedrijf is een logo op je visitekaartje. Ook deze kan in de kleuren van je huisstijl.

Kun jij je eigen visitekaartje ontwerpen? Dan heb je geluk! Niet heel veel mensen hebben de skills voor het ontwerpen. Je kunt ook iemand inhuren, maar vaak kost dit veel geld. Als je een beetje weet wat  je mooi vindt en wil op je visitekaartje dan kun je ook je eigen visitekaartje ontwerpen met heel veel tools op internet. Vaak geven deze tools je handvatten voor het ontwerpen.

Ben je ook bereikbaar?

Hoe kunnen mensen jou bereiken? Telefoonnummer of mailadres? Plaats deze ook op je visitekaartje!