Zo gaat je printer langer mee: 5 x tips 

Een printer. Vaak vergeet je dat je er überhaupt eentje hebt staan totdat je dat retourticket moet uitprinten of de kaartjes voor dat concert. Met andere woorden: je wilt dat een printer zo lang mogelijk mee gaat. Zodat je nooit met lege handen hoeft te staan. In deze blog vertellen we jou hoe je dat het beste kunt doen!

  1. Houd je printer schoon

Vaak zie je dat de binnenkant van een printer schoon is. Maar wat veel belangrijker is, is de achterkant. Deze moet je regelmatig reinigen. Zeker met een inktjetprinter is het belangrijk dat je dit schoonhoudt, evenals de printkoppen van bijvoorbeeld de HP 303 cartridges. Overtollige droge inkt kun je met een vochtige doek uitleggen. Ook de rubberen rollers, dit is meer bij laserprinters, moeten schoongemaakt worden.

  1. Houd de printer in het stopcontact

Berg jij vaak je printer weer op? Niet meer doen. Moderne printers hebben ingebouwde functies die de printers en de spuitkanaaltjes schoonhoudt. Het kost dus wel een beetje inkt en stroom, maar het zorgt er ook voor dat je printer lang mee gaat!

  1. Print alleen wanneer het écht nodig is

Hiervoor geldt ook een beetje: hoe minder je print, hoe langer je printer goed blijft. Want je printer slijt tenslotte ook veel minder. En dat niet alleen: het is ook nog eens beter voor het milieu. Aansluitende tip hieraan: let ook eens het lettertype dat je gebruikt. Het ene lettertype is milieuvriendelijker dan het andere lettertype. En dat niet alleen: zet je printinstellingen ook standaard op zwart-wit.

  1. Sluit je printer netjes af

Er zit een aan-uitknop op de printer. Dat hebben ze natuurlijk gedaan zodat jij de computer juist kunt afsluiten. Gebruik deze knop dan ook zeker, want zo weet je 100% zeker dat de printer juist is afgesloten en opgestart. Trek dus niet zomaar de stekker eruit.

  1. Kies niet voor geweld

Dit klinkt heftig, maar wat gebeurt er als er papier vast zit in de printer? Dan gaan mensen aan het papier trekken. Open voorzichtig de klep en zorg met beleid ervoor dat het papier rustig uit de scanner wordt getrokken.