4 opvallende manieren om geld te investeren in 2021

Nu de rente op de spaarrekening een absoluut dieptepunt heeft bereikt gaan mensen op zoek naar andere manieren om hun geld te laten groeien. Beleggen is zeker een optie en ook investeren in crypto’s wordt door steeds meer mensen ontdekt. Maar er zijn ook tal van andere manieren om te investeren, als je out of the box denkt. Vandaag zetten we de 4 meest opvallende manieren om geld te investeren in 2021 voor je op een rij. En mocht je nu echt alle mogelijkheden willen weten om geld te verdienen met je spaargeld, lees dan vooral de 46 tips om geld te investeren.

Investeren in neushoorns

De neushoorn is een beschermde diersoort die helaas al enige jaren met uitsterven bedreigd wordt. Het Rhino Impact Investment Project heeft als doel om kennis te ontwikkelen over het in leven houden en fokken van neushoorns in vijf wildparken in Afrika. Ze investeren ook in leefgebieden waar de neushoorn zich prettig voelt en in fokprogramma’s tussen verschillende parken om zo diversiteit te bevorderen. Voor dit project is geld nodig en dat wordt verzameld door het uitgeven van vijfjarige obligaties. Wil jij dus investeren en duurzaamheid belangrijk vinden, dan is dit een bijzondere optie.

Investeren in Pokemonkaarten

De eerste Pokemonhype vond inmiddels al weer bijna 25 jaar achter ons en na een opleving enkele jaren geleden met Pokemon Go, is de grootste hype wel voorbij. Toch is er wereldwijd nog een levendige subcultuur waarin het tekenfilmfiguur centraal staat. Deel van die cultuur was en is het traden van Pokemonkaarten. Veel mensen hebben nog van deze kaarten op zolder of in de la liggen en hebben geen idee van de waarde hiervan. Maar verzamelaars blijken zonder blikken of blozen veel geld te willen geven voor zeldzame exemplaren. Verzamelingen opkopen voor weinig en vervolgens de bijzondere exemplaren doorverkopen kan dus behoorlijk lucratief zijn.

Investeren in Lego

Speelgoed is hot, zo blijkt wel. Sinds de eerste lockdown in 2020 gingen veel mensen massaal aan de Lego en er worden zelfs tv-programma’s rondom uitgezonden die onwijs populair zijn. Maar Lego kan ook een perfecte investering blijken. De meer bijzondere sets worden gemiddeld per jaar zo’n 11% meer waard, mits ze ongeopend blijven. Dat zijn vooral (vintage) sets met duizenden stukjes en het liefst met een thema zoals Star Wars of Batman. Het duurste set op dit moment is de Millennium Falcon, deze kostte origineel $450 maar ongeopende sets zijn nu gemiddeld tussen de $3400 en $5700 waard. Het duurste exemplaar was in perfecte staat, luchtdicht bewaard en leverde maar liefst $15.000 op!

Investeren in sneakers

Niet alleen bijzonder speelgoed wordt veel geld waard als je het (goed) bewaard, ook sneakers kunnen flink geld opleveren. Koop daarvoor vooral exclusieve exemplaren die in limited edition worden uitgebracht en draag ze niet maar bewaar ze keurig. Ook gedragen schoenen door topsporters kunnen aardig opleveren: de Converse sneakers van Michael Jordan leverden bij een veiling bijna 2 ton op! Maar ook exclusieve sneakers van Nike of Adidas, zoals de Jeezy’s, kostten origineel enkele honderden euro’s maar worden door liefhebbers voor een veelvoud daarvan overgekocht.