Zo bouw je een mancave voor gevorderden

Jij bent van plan om binnenkort met je vrienden even helemaal los te gaan? Een mancave is er in alle soorten en maten. Wij helpen jou in dit artikel met het maken van een mancave voor gevorderden. Want indruk maken, dat doe je zeker met een mancave die op en top af is!

Iedere man wil graag een plek waar hij heerlijk kan ontspannen met zijn vrienden. Of het nu een overkapping in de tuin is of een aparte ruimte waar een PlayStation klaar staat voor een avondje gamen. Zo mogen een goede bank, de juiste gadgets, mooie flat screen tv en een goede fles whisky niet ontbreken. Zo kan jij een mancave voor gevorderden bouwen in een handomdraai.

Tip 1: Bouw een goede loungehoek

Gamen vanaf een houten stoel is helemaal niks. Als je online gaat zoeken op hoekbanken vind je meer dan genoeg opties. Want wanneer jij een mancave gaat bouwen is een goede bank erg belangrijk. Toch? Zo kan je met vier, zes of misschien wel acht vrienden naast elkaar chill op de bank hangen. Zorg gelijk voor een lekkere voetenbank en je bent al goed op weg met je mancave.

Tip 2: Een minibar of een koelkast

Een lekker biertje of een goed glas whisky mag niet ontbreken in een echte mancave. Daarom is een minibar superleuk. Wanneer je niet zo veel ruimte hebt kan je toch je vrienden voorzien van een goede koude jongen. Mocht je meer ruimte houden en van barhangen houden zet dan een grote bar neer met een heuse koelkast. Maak het zo gek als je zelf wil, het is jouw mancave.

Weten welke whisky je moet kopen? Bekijk dit artikel eens! 

Tip 3: Mooie attributen en schilderingen

Wat een mancave nog stoerder maakt is als hij tof is aangekleed. Zo kan je kiezen voor grote metalen reclame borden tegen de muur. Je kan ook kiezen voor een mooie schilderingen van New York of wat je ook maar kan bedenken. Heb je plek over? Zet dan een standbeeld van je favoriete actiefiguur in de hoek neer, dit maakt het helemaal af.

Tip 4: Even flexen in je eigen sportschool

Niet onbelangrijk is spierballentaal, dit moet je natuurlijk wel zelf creëren. Zorg dus voor wat zware gewichten in de hoek van de ruimte. Zo kan je af en toe even die armen trainen. Ook leuk om eens te kijken wie nu eigenlijk de sterkste is van jullie.

Tip 5: Groot en meer is het codewoord

Wanneer je een mancave echt een mancave kan noemen is wanneer het toch een klein beetje over de top is. Een net iets te grote televisie. Een net iets te goed surround systeem of net iets te veel gadgets als iPad’s en bedieningspanelen. Maak je mancave lekker over de top zodat vrienden het liefst bij jou langskomen voor de vrijdag middag borrel.

Nog meer tips voor een goede mancave

Een perfecte en gevorderde mancave maak je natuurlijk met de tips hierboven. Maar je kan bijvoorbeeld ook planten toevoegen aan de ruimte voor wat meer sfeer en zuurstof. Een andere tip kan zijn om een kleine keuken in te bouwen, zodat je lekkere snacks kan maken tijdens bijvoorbeeld een film. Heb je echt nog ruimte over dan kan je ook nog een pooltafel neerzetten of gewoon een goede voetbaltafel.