Spullen online verkopen? Dat doe je zo!

Wil je wat extra geld zonder per se nog een extra bijbaantje erbij te doen? Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden door alle online platforms. Wees er wel van bewust dat dit veel tijd kost, en dat het een tijd kan duren voordat je winst maakt op de verkoop van jouw spullen. Een groot voordeel is dat je dit op je eigen manier en helemaal in je eigen tijd kan regelen! Zo kun je je oude herenkleding verkopen of oud meubilair. We geven je wat tips over spullen die je kan verkopen en hoe je dat ook goed kan doen.

Tip 1: Oude Kleding verkopen

Het is sowieso altijd een goed idee om door je spullen heen te gaan om te kijken wat je nog hebt en wat je wilt verkopen. Een opgeruimd huis betekent namelijk een opgeruimd hoofd. Het scheelt enorm om je hele huis uit te zoeken en te kijken wat je nog echt nodig hebt, en wat je misschien wel kan missen. Nog beter als je er dan iets aan kan verdienen. Je zult verbaasd zijn hoeveel je kunt verkopen, wat voor je misschien voor troep wordt gezien kan wel door een ander gebruikt worden. Wat je dan ook kan doen is het bundelen van producten. Heb je heel veel oude T-shirts of beddengoed waar vlekken en gaten in zitten? Bundel het in een tas of doos en verkoop dan 20 stukken voor een tientje. Iemand die van naaien houdt kan het bijvoorbeeld kopen om er mee aan de slag te gaan en voor diegene zal het een goede deal zijn. Voor jou zeker als je het anders toch had weggegooid. Met andere kledingstukken en bijvoorbeeld servies kun je ook zulke deals verzinnen.

Als je merkkleding hebt kun je het wel los verkopen omdat daar best veel vraag naar is. Maar je kunt ook zeggen dat de andere kledingstukken drie euro per stuk kosten, maar dat je vijf stukken kan halen voor tien euro. Zo heb je meer kans dat mensen meer kopen en dat je sneller van alles af bent.

Tip 2: Versleten meubels pimpen

Je oude meubels kunnen ook makkelijk verkocht worden als er een beetje extra moeite in gestoken wordt. Kies er bijvoorbeeld voor om een extra laagje lak erop te doen of de stof een beetje te restaureren. Dat kost natuurlijk geld en tijd, maar daarmee kun je wel de prijs een ontzettend grote boost geven. Als je een vintage tuinstoel hebt met mooie houten stukken, maar hij ziet er kapot uit en heeft geen mooie kleur meer, dan verkoop je hem misschien voor 70 euro. Als je alles een beetje restaureert je de stoel makkelijk voor 250 euro tot wel 400 euro kan verkopen. Dit is dan een vintage piece. Als er unieke delen aan zitten kan de waarde echt heel hoog worden.

Dus, stroop je mouwen op, wordt lekker creatief en verkopen maar! Het duurt misschien even tot je het echt doorhebt, maar straks heb je een goede business met wat extra geld in je zak.