Zelf je badkamer tegelen: welke tegels zijn er?

Last Updated on: 19th augustus 2020, 08:07 am

Heb je besloten om zelf je badkamer te betegelen? Voor de meesten kan dit best een uitdaging zijn. Wat voor tegels kies je en hoe ga je te werk? Het betegelen lijkt op het eerste gezicht vaak makkelijker dan het is. Wij helpen je daarom een handje door de verschillende soorten tegels op een rij te zetten én geven nog wat extra tips zodat jouw badkamer er straks tiptop uit ziet!

Wat zijn de beste tegels?

Keramische tegels zijn een van de meest gebruikte materialen in de badkamer. Dit komt omdat ze waterdicht en makkelijk te reinigen zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens in verschillende vormen, maten en kleuren te koop. Daarnaast kun je ook gaan voor natuursteen. Omdat er zo veel verschillende soorten tegels zijn, is het misschien lastig te overzien wat goed bij jou past. Kijk daarom eens bij het uitgebreide assortiment tegels van douche-concurrent.nl

Belangrijk: de sfeer

De sfeer in je nieuwe badkamer is natuurlijk erg belangrijk en wordt voor een groot deel bepaald door de tegels. Naar wat voor stijl ben je op zoek? Houd je meer van een strakke badkamer met neutrale kleuren of mag er wel een aparte kleur of print in? Kijk daarom voordat je begint naar veel verschillende voorbeelden. Knip uit wat jij mooi vindt en ga vanuit daar aan de slag. Zo maak je niet de verkeerde keuze!

Vloer en wandtegels

Vooral voor de vloertegel is het belangrijk om te kijken naar de slipweerstand. De badkamer is vaak vochtig en je wilt natuurlijk niet uitglijden. Tegels voor de vloer zijn daarom vaak wat dikker en groter dan de wandtegel. Toch zie je vaak dat vloertegels ook op de wand gebruikt worden. Veel mensen vinden vloertegels mooi en gebruiken het voor de hele badkamer. Let er dan wel goed op, op wat voor wand je de tegels bevestigd. Doordat ze zwaarder zijn heb je een stevige wand nodig en goede lijm. Je kunt natuurlijk ook gewoon gaan voor speciale wandtegels. Keramische wandtegels passen in een moderne en neutrale badkamer. Wil je graag meer luxe? Dan kun je ook gaan voor natuursteen. Vergeet niet de sierstrip en sierplinten om de badkamer helemaal af te maken!

Voor en nadelen van tegels in de badkamer

Voordelen:

  • Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken;
  • Er is enorm veel keuze in soorten, maten en kleuren;
  • Ze zijn duurzaam, slijtvast en sterk;
  • Doordat je kan spelen met de grootte van tegels kun je de ruimte groter laten lijken;

Nadelen:

  • Zonder vloerverwarming voelen tegels in de badkamer koud aan;
  • Bij tegels horen voegen. Deze voegen moet je goed schoonhouden anders ontstaat er cementsluier. Niet zo mooi;
  • Kies je voor een hoogglans vloer- of wandtegel? Dan kan je niet ieder schoonmaakproduct gebruiken;

Drukte in bouwmarkten

Heb jij deze zomer extra veel tijd om je badkamer een welverdiende make-over te geven? Let dan wel even goed op! Het is ontzettend druk in de bouwmarkten de laatste tijd doordat veel vakanties niet doorgaan. Wees je hiervan bewust en kijk of je de drukke tijden kunt mijden. Zo kan jij in alle rust de juiste benodigdheden zoeken.