5 Beste Stadsauto’s van 2020

De stadsauto is in Nederland erg populair. Logisch, want ze zijn vaak licht en zuinig in verbruik, waardoor je veel geld kunt besparen. Wel zo fijn omdat de wegenbelasting, BPM en accijns al erg hoog zijn. Als je probeert om kosten te besparen bij het aanschaffen van een nieuwe auto is een autoverzekering vergelijken ook erg handig. De stadsauto heeft naast het grote economische voordeel nog veel meer voordelen. De term stadsauto verwijst namelijk naar het compacte formaat. Dit is makkelijk voor het inparkeren en voor het rijden in smalle straatjes. Gelukkig hoeft tegenwoordig een klein formaat auto niet meer te betekenen dat je ook een basic auto hebt. Vaak zijn de stadsauto’s uitgerust met airconditioning, Bluetooth en navigatie. En niet bepaald onbelangrijk, ze zien er ook nog eens super hip uit! Daarom zetten wij de beste stadsauto’s van 2020 op een rijtje!

Volkswagen UP

Een stadsauto die je ook makkelijk mee kunt nemen op een lange vakantie. Deze auto is zuinig, goed in prijs, niet te groot én heeft ook nog eens een leuk uiterlijk. Niet gek dus dat deze auto razend populair is in Nederland. Je kunt hem helemaal naar je smaak aanpassen, zowel vanbinnen als buiten. Dus kies voor Bluetooth, airconditioning en een navigatie en jouw stadsauto is helemaal compleet!

Fiat 500

We kunnen niet ontkennen dat deze auto er gewoon ontzettend hip is! Daarom mag die absoluut niet ontbreken in het lijstje beste stadsauto’s van 2020. Je hebt de auto in een verscheidenheid aan kleuren waardoor je hem helemaal kunt personaliseren. Door het Italiaanse design ziet hij er altijd strak uit! Daarnaast is het ook nog eens een compacte en zuinige auto. Wat wil je nog meer?

Skoda Citigo e iV

Dit is een perfecte auto voor het rijden in de stad. Het zicht is erg goed, de bedieningselementen zijn licht en gemakkelijk te gebruiken en de draaicirkel is ook goed. Hoe druk en vol de stad ook is, met deze auto verplaats jij je altijd makkelijk van A naar B.

Opel Karl

De Opel Karl is erg scherp geprijsd, wat wel zo fijn is als parkeren in de stad steeds duurder wordt. Met deze auto kun je soepel door de straten manoeuvreren doordat de besturing erg licht en direct is. Het is dan ook echt een auto voor de stad en minder voor hoge snelheden. Het oog wil natuurlijk ook wat en daarom is er bij de Opel Karl goed gelet op het interieur. Écht een auto voor mensen met een oog voor detail.

Kia Picanto

De Kia Picanto heeft een welverdiende plek in deze lijst. Het lijkt misschien een kleine auto, maar schijn bedriegt, in deze auto past veel meer dan je denkt! Met zijn sportieve design is het echt een eye-catcher in de stad. Een heerlijke betaalbare auto die zelfs in de kleinste parkeerplekjes past.  Daarnaast is het gewoon een van de best rijdende modellen vergeleken met andere compacte auto’s. En hij is ook nog eens geschikt voor langere ritten door zijn comfortabele interieur. Klinkt goed, toch?