Winter is coming: must have producten voor je auto

De winter komt er weer aan. Voor onze auto betekent dat weer even een grondige inspectie. Heb ik alles in huis om de winter door te komen? Wij hebben voor jou een lijst gemaakt met de materialen en checks die jij nodig gaat hebben aankomende winter.

#1 Sneeuwkettingen

Ga jij hoog de bergen in? Ga jij naar een skigebied? In beide gevallen is het zeer raadzaam om sneeuwkettingen mee te nemen. Hoog in de bergen kan je zomaar tegen hevige sneeuwbui aanrijden. Met pewag sneeuwkettingen ben je zo weer onderweg want in skigebieden wil je geen onnodige risico’s nemen.

#2 Dakkoffer

Als jij deze winter op wintersport gaat zit de auto vaak al vol genoeg. Dan is het fijn om een goede dakkoffer te hebben waarin jij al jouw materialen kan leggen. Denk aan ski’s of snowboards. Maar ook alle andere toebehoren kan jij gemakkelijk kwijt in een hapro traxer 6.6 bijvoorbeeld. Dit is een goede en betrouwbare dakkoffer.

#3 Winterbanden

In veel landen zijn winterbanden verplicht. In Nederland is dit niet het geval. Maar zodra jij ook maar met één wiel de landsgrens bent gepasseerd wel. Dus het is slim om je winterbanden gelijk op de eerste dag van de winter er weer onder te laten zetten. Los van het feit dat je beter grip op de weg hebt natuurlijk als het ijzelt of sneeuwt.

#4 Accu check

In de winter kan het zijn dat er meer wordt gevraagd van een accu. Deze zal sneller ontladen door de kou. Dus wil je ervoor zorgen dat je precies weet of jouw accu deze winter nog gaat overleven kan je gemakkelijk de spanning checken. Op deze website kan je hier veel over vinden. Is de accu niet meer voldoende? Haal dan zeker een nieuwe

#5 Ruitenkrabbers en ruitenwisserspray

Essentiels die je zeker niet wil missen in jouw auto aankomende winter zijn krabbers en de juiste spray. De krabbers helpen jou iedere ochtend weer om op pad te kunnen. De juiste ruitenwisserspray kan jouw ruiten ontdooien. Je kan antivries ruitenwisserspray bij veel tankstations kopen.

Alles op een rijtje

Het is goed om de auto te voorzien van een goede inspectie. Zorg ervoor dat jij al deze bovenstaande tips ter harte neemt. Zo weet je zeker dat jij veilig en slim de weg op gaat deze winter.