Whisky leren waarderen, zo doe je dat

Whisky, het ziet er met zijn goudgele kleur zo mooi uit. Maar lang niet iedereen vindt het lekker. En dat is jammer, want whisky-drinkende mannen worden als succesvol gezien en worden echte mannen genoemd. Wil jij nou whisky leren drinken en het ook nog lekker vinden? Wij hebben de tip voor je.

Whisky is goed voor je

Of nou ja, het is een betere keuze dan vele andere drankjes. Er zit namelijk geen vet of koolhydraten in het drankje, wat het redelijk ‘light’ maakt. Hierdoor is het ook geschikt voor diabetici. Ook zitten de anti-oxidanten die wijn gezond maken, in whisky, maar dan nog meer ook. Het houdt je hart en bloedvaten gezond en zou zelfs helpen tegen dementie. En laten we niet vergeten dat whisky een digestief is, wat betekent dat het helpt bij de spijsvertering. Als dat geen goede redenen zijn om af en toe te genieten van een glaasje whisky, dan weten wij het ook niet meer.

Whisky kun je leren drinken

Vond jij je eerste biertje lekker? Vast niet. Maar op latere leeftijd ga je een lekker pilsje ook waarderen. En zo werkt het met whisky ook. De eerste keer vind je het vast niet lekker, maar je moet whisky écht leren drinken. De eerste tip: begin met een whisky die wat zoetig is. Whisky bevat vaak noten van vanille en fruit, maar die worden door vaak verdrongen door de ziltige geur en smaak. Je eerste whisky moet dus vooral niet te zwaar zijn.

Ten tweede: begin met een goede whisky. Dus niet datgene wat je in de supermarkt koopt en moet doorgaan voor whisky. Dat mag je lekker door de cola gooien, dan hoef je het niet weg te doen. Maar een goede whisky komt niet uit een fabriek, dat komt van een producent die weet wat ie doet, zoals de whisky’s van Chivas Regal whiskey.

De laatste tip van deze keer: probeer verschillende whisky’s. Een whisky krijgt zijn smaak onder andere van de grond waarop de ingrediënten gekweekt zijn, maar ook van het vat waar het in gelegen heeft. Een wijnvat geeft een andere smaak dan een portvat, of een sherryvat. De geur van whisky zegt veel, maar laat je niet misleiden: een sterke geur kan alsnog een milde whisky opleveren. Proef en blijf proeven, dan ga je zeker een whisky vinden die aan je smaak voldoet!