Stijlvol kleden in de hitte: mannenkleding voor in de zomer

Dat mannen boven de dertig graden enkel en alleen slippers, een afgeknipte spijkerbroek en een versleten shirt dragen, is natuurlijk grote onzin. Ook mannen kunnen voor de kledingkast staan en piekeren. Ook mannen kunnen zich afvragen: wat doe ik met dit warme weer aan? Hoe je straks op een zomerse dag stijlvol op de promenade verschijnt? In deze blog geven we je tips voor mannenkleding in de zomer.

1. Ga voor katoen en linnen

Linnen en katoen zijn lichte stoffen die bekendstaan om het beperken van zweet. Iets waar je natuurlijk op zit te wachten tijdens een warme dag. Daarnaast zijn deze stoffen licht en geven ze een stijlvolle uitstraling. Ga voor een mooi compleet pak, of draag alleen het colbert of de broek. Ook een korte linnen broek is het helemaal deze zomer!

2. Bewaar sokken voor de herfst

Sneakers, loafers, mocassins en derby’s. Voor al deze schoenen geldt: laat de sokken in je la. Het is niet alleen een stuk frisser aan de enkels, het maakt je outfit ook compleet. Sla de onderkant van je broek op en aan de wandel maar! En hoe denken we anno 2019 over slippers? Op het strand: ja. Daarbuiten? Nee. De modieuze oplossing is dit jaar: de espadrille. De Spaanse versie van een flipflop.

3. Zwembroek aan en gaan

Laat je normaal drukke patronen en felle kleuren links liggen? Als je gaat zwemmen mag je opvallen deze zomer. Ga voor drukke prints, zoals panter of meer futuristisch. Maar ook drukke kleuren mogen. Denk aan: felgeel, rood of roze. Zo weet jij op te vallen op de playa. Hallo, Club Tropicana!

4. De zonnebril

Het lijkt alsof je nu bij elk product in de supermarkt een zonnebril cadeau krijgt. Laat deze plastic festivalbrillen vooral links liggen en investeer in een mooie zonnebril. Want als jij je kleedt in chique Calvin Klein herenkleding, dan hoort daar een chique zonnebril bij. Kies voor wayfarer, aviator, hout, spiegel of een rond montuur.

Is jouw kledingkast al klaar voor de zomerhitte? Zoals je ziet kun je met 4 goede items. Van een compleet pak tot een eenvoudige espadrille maak je jouw outfits zomerklaar. Laat de hitte maar (weer) komen!