Werkmateriaal dat je standaard in huis moet hebben

Last Updated on: 5th augustus 2022, 08:54 am

Wil jij veel gaan klussen in en om het huis maar heb je geen idee wat je precies hiervoor moet hebben in huis? Wij vertellen het jou in deze blog. Dus lees gezellig eventjes mee! 

Zo’n tang-ding? En een hamer ofzo. En natuurlijk zo’n kabelhaspel. Heb jij niet veel verstand van gereedschap? Dan is het goed om deze blog er even naast te houden als je gaat winkelen. Want het ene gereedschap is het andere gereedschap niet. 

Wil je online alles vinden wat je nodig hebt voor het juiste werkmateriaal? Kijk dan ook online even bij een webshop voor werkmateriaal, zoals SE.com.

1. Handgereedschap

We hebben het even allemaal voor je opgedeeld en we beginnen bij handgereedschap. Je kan hier heel veel van vinden. Maar je kan het beste een aantal basis tools aanschaffen. Dat zijn bijvoorbeeld een hamer, verschillende formaten en vormen schroevendraaiers, een set. Inbussleutels, uiteraard een goede rolmaat om de maten op te meten, stevige moersleutel en een nijptang. Wat verder nog handig kan zijn, is een handzaag of een ijzerzaag. En wat betreft veiligheid: schaf een spanningszoeker aan. Zo weet je of er ergens stroom op staat of niet. 

2. Elektrisch gereedschap

Er was natuurlijk een tijd dat mensen geen elektrisch gereedschap hadden. Toch is het fijn dat sommige dingen nu elektrisch zijn. Je kan daarom een aantal items aanschaffen om jouw werkmateriaal naar een next level te brengen. Een boormachine hoort in elk huis thuis.

Wat voor boormachine je het beste kunt aanschaffen is een hele vraag op zich. De een gebruikt graag een bedrade boormachine, de ander juist een accuboor. Een voordeel van een bedrade boormachine is dat je de accu niet steeds hoeft op te laden. Als je binnenshuis of niet ver buiten je huis of plek van klussen hoeft te zijn, dan kun je de afstand tot het stopcontact vaak goed overbruggen met een kabelhaspel. Ga je echt de hort op, dan is een accuboormachine waarschijnlijk een beter idee. Ook het materiaal waarin je gaat boren speelt een groot belang bij het kiezen van een boormachine. Vaak zijn duurdere boormachines met een hele aparte doos met verschillende type boren de soorten apparaten waar je de meeste materialen en verschillende type omstandigheden mee aan kunt. Maar als je weet wat voor klussen je gaat doen, dan kan het goed zijn dat je voor veel minder geld een boormachine kunt kopen die voor jou net zo geschikt is.

Daarnaast kan een multitool een mooi item zijn om daarbij ook aan te schaffen. Zoals de naam al zegt is dit een machine die je voor heel veel doeleinden kunt inzetten. Met een oscillerende multitool kun je bijvoorbeeld zagen, slijpen en schuren. Heb je een plint die je dient door te zagen of wat lijmresten die je dient te verwijderen, dan is dit voor jou het perfecte apparaat. Ook hier heb je de keuze tussen bedraad en een apparaat met een accu: bedenk je dus of je met een kabelhaspel de afstand kunt overbruggen of dat je echt een accu nodig hebt. Voor een gemiddelde klus in huis kun je flink uit de voeten met de twee apparaten! 

3. Opbergsysteem voor je gereedschap 

Uiteraard wil je al jouw nieuwe gereedschap niet zomaar ergens neerleggen. Daarom kan het een mooi idee zijn om een eigen opbergsysteem te maken in de schuur of op zolder. Hoe je dat precies doet, wordt in deze video mooi uitgelegd. Is dit te groots voor je? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een ouderwetse gereedschapskist te hebben. Ook dat functioneert prima voor het opbergen en goed houden van jouw gereedschap.