De juiste isolatiematerialen kiezen

Last Updated on: 8th augustus 2022, 12:49 pm

Het kiezen van de juiste isolatiematerialen is een zaak wat serieus genomen moet worden. Wanneer je huis goed geïsoleerd is, kan het je heel wat geld schelen in de portemonnee. Wil je dus lekker verwarmd thuis zitten tijdens de winter? Ben je toe aan een beetje verkoeling tijdens de hete zomermaanden? Zorg er dan voor dat je de juiste keuze isolatieplaat maakt. Voor iedere toepassing is er ander isolatiemateriaal geschikt. Natuurlijk is het mogelijk om verschillende soorten isolatieplaten toe te passen in meerdere situaties.

Spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie wordt de isolatie in de spouwmuur bedoeld. Een spouwmuur is een open ruimte die een binnenmuur met een buitenmuur scheidt. Dit is natuurlijk de plek bij uitstek waar heel gemakkelijk isolatiematerialen in verwerkt kunnen worden. Zo is het mogelijk om zowel geluidsisolatie als thermische isolatie toe te passen. Voorbeelden van producten die kunnen worden toegepast in de spouwmuur zijn: Eurowall (Xentro) Spouwisolatie, Rockwool en Isover Comfortpanel.

Vloerisolatie

Wil je ook verzekerd zijn van warme voeten? Zorg er dan voor dat je vloerisolatie toepast. Een isolatielaag in je vloer voorkomt dat koude en vochtige lucht vanuit de kruipruimte naar je huis kan trekken. Hierdoor blijft je huis beter verwarmd. Wil je zelfs vloerverwarming aanleggen? Dan moet je sowieso vloerisolatie toepassen, anders heeft dit geen nut! PIR-isolatie, EPS en Eurothane Silver zijn voorbeelden van producten van vloerisolatie.

Dakisolatie

Dakisolatie: zie het als een dikke deken over je dak. Warmte stijgt altijd naar boven. Vandaar dat het erg belangrijk is om je dak met de juiste materialen te isoleren. Houd er wel rekening mee dat er wel degelijk verschillen bestaan tussen het isoleren van een plat en een hellend dak. Bij iedere soort horen andere isolatieplaten. Veelgebruikte isolatieplaten voor een hellend dak zijn PIR, steenwol en glaswol. Voor een platdak worden vooral PIR-isolatieplaten gebruikt. Deze platen zijn namelijk beloopbaar en drukvast. Hierdoor is het ook mogelijk om tijdens het verwerken en noodgevallen over het dak te blijven lopen.

Isolatieplaten Keuzehulp

Al een keuze kunnen maken? Sleiderink Bouwmaterialen biedt een ruim aanbod van isolatieplaten aan. Voor iedere isolatietoepassing heeft Sleiderink een oplossing. Neem contact op met één van onze productspecialisten als je vragen blijft hebben over de juiste keuze isolatieplaat!