bottle with liquid for renovation works

Welke kit ga jij gebruiken voor jouw klussen?

Kit is een onmisbaar item tijdens het klussen. Kit een soort lijm en komt in allerlei verschillende maten, soorten en kleuren voor. Kijk maar eens om je heen. Grote kans dat de plinten of voegen in jouw woning zijn afgewerkt door middel van kit. Kit is niet alleen geschikt voor afwerking, maar kan ook worden gebruikt als lijm. Door de verschillende soorten kit, is het lastig om te ontdekken welke kitsoort geschikt is voor jou. Lees snel verder en ontdek welke kit geschikt is voor jouw klus.

Ga jij afdichten of lijmen?

Voordat je met de klus van start gaat, is het handig om te weten wat je je gaat doen. Ga jij afdichten of lijmen? Bij het afdichten kan je denken aan een kiertje of gaatje. Door middel van kit kan je dat netjes afwerken. De kit heeft vaak een elastische werking voor als de voegen gaan werken. Bij het lijmen verbind je twee onderdelen met elkaar. Lijm is minder elastisch, maar sterker en daardoor geschikter dan je twee onderdelen met elkaar wilt verbinden. Voor de verschillende klussen zijn verschillende soorten kit verkrijgbaar. Hier vertellen wij jou later meer over.

De plek waar je gaat afdichten

Het is allereerst belangrijk om te bekijken waar je het kit gaat gebruiken. Het verschil tussen binnen en buiten is al een enorm verschil. Daarnaast heb je een vochtige ruimte, zoals de badkamer. In de badkamer wordt hoogstwaarschijnlijk een ander kitsoort gebruikt dan in de woonkamer. Siliconenkit wordt vaak gebruikt in de keuken, badkamer en het washok. Siliconenkit kan ook buitenshuis worden gebruikt. Het is dan wel belangrijk om rekening te houden met de Uv-bestendigheid. Acrylkit is daarentegen zeer geschikt voor het afwerken van verbindingsvoegen. Denk hierbij aan de trappen en wanden in jouw woning. Daarnaast kan je het ook gebruiken voor een strakke afwerking van het glas.

Houd rekening met de ondergrond

Bij een klus dien je altijd rekening te houden met de ondergrond. Niet alleen bij het kitten, maar ook bij het lijmen is de ondergrond erg belangrijk. De ondergrond heeft namelijk invloed op de hechtingswaarde. Ben jij van plan om te gaan kitten op hout? Dan kan je bijna alle kitsoorten gebruiken, behalve siliconenkit. Het siliconenkit is daarentegen uitermate geschikt voor de tegels in de badkamer en de tegels buiten. Acrylkit is het beste toepasbaar op kunststoffen materialen. Op staal, steen, beton of metaal raden wij aan om polymeerkit te gebruiken. Ontdek de verschillende soorten kit op www.kittenenlijmen.nl.