black mattress in front of a large window behind a mountain

Hoe kies je een goed matras?

Een matras kan een hele investering zijn. Het is daarom prettig om hem zorgvuldig uit te kiezen zodat je zeker weet dat je er jaren van kunt gaan genieten. Een goed matras is voor iedereen verschillend. Bedenk goed dat je waarschijnlijk een tiental jaar elke nacht op het matras gaat slapen en het de investering meer dan waard zal zijn!

Wat is een goed matras?

Of een matras goed is, hangt af van je bouw, gewicht en eventuele lichamelijke klachten. Een matras moet in ieder geval genoeg ondersteuning bieden dat je ruggengraat op een natuurlijke manier kan liggen. Het matras moet hier genoeg tegendruk kunnen geven voor jouw lichaam. Ben je licht en ga je op een hard matras liggen? Dan kunnen de rondingen van je lichaam het matras niet genoeg inzakken om een neutrale ruggengraat te houden.

Matras delen met je partner

De kans is groot dat het lichaam van je partner anders is dan die van jou. Je kunt je daarom afvragen of je met een tweepersoonsmatras wel een goede keuze maakt. Met een tweepersoonsmatras moeten er in ieder geval compromissen worden gesloten. Dit gaat dan ten koste van jullie nachtrust. Je kunt daarom wel beter kiezen voor twee eenpersoonsmatrassen of een tweepersoonsmatras waarbij je je eigen kant kunt aanpassen naar jullie wensen.

Eenpersoonsmatrassen zonder vervelende spleet

Overweeg je om beiden een eenpersoonsmatras te nemen, maar heb je een hekel aan de spleet in het midden van jullie bed? Dan kun je je bed aanvullen met een tweepersoons topmatras. Dit is een matras van een aantal centimeter dik die je boven op je matras legt. Hiermee creëer je een geheel en kun je langer met je normale matras doen. Bovendien kun je de meeste topmatrassen wassen in de wasmachine waardoor je bed hygiënischer blijft. Kijk op matrasconcurrent.nl voor de mogelijkheden.

Lang van je matras genieten

Zoals al eerder gezegd kun je langer met je matras doen wanneer je hem beschermt met een topmatras. Daarnaast is het belangrijk om de tijd regelmatig in de wasmachine te stoppen. De tijk is de matrashoes. Ook is het slim om het matras twee keer per maand om te draaien. Hiermee voorkom je dat hij op een bepaalde manier slijt of deuken vormt. Bovendien is het goed om je slaapkamer dagelijks goed te laten luchten en het stof van het matras regelmatig te verwijderen. Dit kun je doen met een stofzuiger. Hierdoor minimaliseer je de effecten van huisstofmijt.