woman looking at the map

Daar gaan we dan, op reis!

Last Updated on: 5th september 2022, 02:17 pm

Je eerste reis buiten Europa, dat klinkt spannend! Je hebt je ticket naar je eindbestemming gekocht samen met je reisgenootje, maar daarna weet je eigenlijk niet zo goed hoe je je moet voorbereiden voor je reis. Hier een aantal tips en tricks om je reis te plannen.

Belangrijk

Check van tevoren of je bepaalde vaccinaties nodig hebt om het land van bestemming binnen te komen. Het kan leuk zijn om in Thailand bij een eettentje op straat te eten om nieuwe dingen uit te proberen, maar de hygiëne daar is niet hetzelfde als wat wij gewend zijn in Nederland. Daarnaast is het handig om kopieën van je reisdocumenten mee te nemen, in het geval dat er wat gebeurt. Schaf een reisverzekering aan, ongeluk zit in een klein hoekje en een goede voorbereiding geeft je meer rust.

Koffer of backpack?

Hoewel een koffer lekker groot is en je veel spullen mee kan nemen, is een koffer niet altijd even handig om mee te nemen op reis. Wat voor soort vakantie heb je gekozen, ga je van plek naar plek reizen of blijf je op 1 bestemming? Ben je van plan om een auto te huren, of ga je alles met het openbaar vervoer doen? Een koffer is vaak onhandig als je van plek naar plek gaat reizen met het openbaar vervoer, gezien dat je je koffer overal naartoe moet slepen en dat kan soms best wel zwaar zijn, zeker als je veel spullen mee hebt. Een backpack is praktischer als je van plek naar plek gaat omdat je deze overal mee naartoe te nemen op je rug. Een backpack lijkt misschien klein, maar als je hem netjes inpakt, kan je voldoende meenemen voor een reis die bijvoorbeeld voor een langere periode gaat plaatsvinden. Je kunt tenslotte je kleding wassen en op die manier hoef je minder mee te nemen. Maak een lijstje van alles wat je in je backpack stopt, zodat je zeker weet dat je alles mee hebt wat je nodig hebt.

Het land zelf

Je gaat op reis om het land te ontdekken, maar het kan geen kwaad om van tevoren een beetje research doen over je eindbestemming, zeker als het een heel ander cultuur is. Wat voor ons misschien heel normaal kan zijn (denk bijvoorbeeld aan een hand schudden wanneer je je voorstelt), is voor een ander cultuur misschien wel heel onbeschoft. Het kan zijn dat het land waar je naartoe reist bepaalde eisen stelt voordat je er heen reist, denk bijvoorbeeld aan een visum. Ook is het handig om een route voor jezelf op te stellen als je gaat reizen door het land en een globale planning voor jezelf maken voor je reis, zodat je genoeg tijd hebt om de dingen te bezoeken en te doen wat je in gedachte had. Je kan ervoor kiezen om van tevoren alle slaapplekken te boeken, of je bekijkt het van dag tot dag.

Lange reistijden

Je zult zien dat wanneer je aan het reizen bent, er veel tijd doorgebracht wordt om van plek naar plek te komen. Zorg ervoor dat je genoeg te doen hebt tijdens deze momenten, denk aan een comfortabele nekkussen, download muziek of films op je telefoon of neem spelletjes mee om de tijd te doden met je reisgenootje(s). Bij top1toys.nl kun je bijvoorbeeld voor weinig leuke reisspelletjes vinden of andere artikelen die je bezig zullen houden tijdens de roadtrip.

Neem een taalcursus!

Altijd al een andere taal willen spreken? Oefen een paar basic woorden en zinnen in de taal van je bestemmingsland om met de lokale mensen te communiceren. Het is voor ons vrijwel vanzelfsprekend om Engels te spreken, maar in andere landen is dat niet heel gewoon. Daarnaast is het ook leuk om nieuwe dingen te leren! Je zou de taal kunnen leren door een taalcursus te volgen, of Duolingo op je telefoon te downloaden. Hiermee kun je tijdens je reis je taalskills blijven oefenen waardoor je ze niet zult vergeten!