woman in white tank top lying on bed

Alles wat je moet weten over de cockring

Last Updated on: 12th september 2022, 10:31 am

Een cockring wordt ook wel penisring genoemd. Hij kan niet alleen je erectie groter en je penis harder maken, het kan je ook helpen om langer door te gaan tijdens seks en zelfs je partner helpen een orgasme te bereiken! Bij mannen wordt, naarmate ze ouder worden, over het algemeen hun erectie minder stevig en houdt minder lang aan. Hiervoor kan een man ervoor kiezen om een cockring te gebruiken. De meest gangbare ringen zijn enkel en met één trilpunt, maar dubbele ringen zijn ook zeer gebruikelijk. Hier lees je alles wat je moet weten over de cockring!

Hoe gebruik je een cockring?
Je brengt een cockring altijd aan op een slappe penis. Schuif hem helemaal naar beneden tegen het schaambeen. Check van tevoren altijd de gebruiksaanwijzing. Sommige ringen gaan namelijk ook om de ballen heen. Het bloed wordt dankzij de lichte afknelling door de cockring makkelijker in de penis gehouden. Voor optimaal gebruik kan je gebruik maken van de beste glijmiddels, dit is onmisbaar voor seksueel genot. Glijmiddel wordt gebruikt om penetratie wat gladder te laten verlopen. Vaginaal is dat van belang als de vrouw in kwestie onvoldoende vochtig is. Het slijmvlies heeft dan grote kans beschadigd te raken, wat de penetratie voor haar pijnlijk maakt.

Voordelen van het gebruik van een cockring
Er zijn een aantal voordelen waarom je een cockring kunt gebruiken. Het maakt zijn erectie groter en harder, hij kan het langer volhouden en het orgasme kan uitgesteld worden. Het is voor mannen niet makkelijk om toe te geven, maar ze kunnen soms moeilijkheden hebben met het krijgen en/of houden van een stijve. Dat kan allerlei redenen hebben zoals ouderdom, overgewicht of een (vaak voorkomende) dronkenschap. De cockring kan een uitkomst zijn bij erectieproblemen, maar is ook leuk om gewoon een keertje te proberen samen. Het heeft namelijk ook zijn voordelen voor de vrouw!

Verschillende soorten
Cockringen kan je tegenwoordig in veel verschillende kleuren en vormen, grootte en materialen vinden. De vorm van het hoofd is belangrijk voor een betere stimulatie en ook de grootte van het trillende oppervlak is van grote invloed op het genot. Hoe groter het oppervlak, hoe gemakkelijker het zal zijn om een effectievere en intensere clitorale stimulatie te bereiken. Afhankelijk van de grootte van het vibrerende element kunnen we andere delen van de vulva en zelfs de zenuwuiteinden hiervan stimuleren. Maar een groter oppervlak kan het speeltje meer opdringerig en misschien wel ongemakkelijker maken, vooral voor mannen. Dit is dus iets om in gedachten te houden. De meeste vibrerende ringen zijn zeer flexibel en kunnen zonder problemen worden aangepast, ongeacht de diameter van de penis. Maar er zijn ook stijve modellen te vinden die moeilijk aan te trekken zijn en zelfs hinderlijk zijn voor mannen met een zeer dikke penis. Het is belangrijk om hierop te letten. Waar je ook zeker om moet denken is welke ring je gebruikt wanneer je onder de douche gaat, ze zijn hier niet allemaal geschikt voor.