landscape photography of cars

De voor- en nadelen van het leasen van een tweedehands auto

De meeste Nederlanders kopen hun auto in één keer, maar toch zijn er steeds meer mensen die een leasecontract overwegen. Vandaag de dag krijg je op dit gebied alsmaar meer opties. Zo komen er meer leasevormen voor ondernemers, terwijl particulieren ook eenvoudig een auto kunnen leasen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een occasion te leasen! Hieronder noemen we van zo’n leasecontract twee voordelen en twee nadelen! 

Voordeel 1: Lagere kosten

Als je meer auto voor je geld wilt krijgen dan is het hoe dan ook een goede keuze om een leasecontract af te sluiten. Je betaalt hierbij namelijk alleen voor de afschrijving van de vierwieler, niet voor de volledige kosten. Daarnaast hoef je niet beslist een aanbetaling te doen als je een occasion leaset via Private Lease Used. Dit kun je echter wel doen, je maandlasten zullen dan verlaagd worden. En die maandelijkse kosten waren bij het leasen van een tweedehands auto al laag!

Nadeel 1: Mogelijk extra kosten

Dat de kosten van een tweedehands leaseauto niet al te hoog zijn, is dus een voordeel. Echter kun je ook te maken krijgen met een nadeel: mogelijke extra kosten wanneer je het voertuig met schade inlevert. Bovendien moet je ook extra betalen als je de jaarlijkse kilometerlimiet hebt onderschat. Gebeurt er iets tijdens de looptijd van het leasecontract waardoor je de overeenkomst wilt annuleren. Ook dit resulteert mogelijk in meer kosten. 

Voordeel 2: Fantastische auto

Een groot voordeel van het leasen van een occasion via www.privateleaseused.nl is dat je kunt rijden in een fantastische auto. Vaak kies je bij het afsluiten van een leasecontract voor een gloednieuw model waardoor je maandelijks veel moet betalen aan de leasemaatschappij, maar dit is dus niet het geval als je liever een tweedehands auto leaset. Alsnog zal dit dan een geweldige vierwieler zijn die vaak nog maar een paar jaar oud is. 

Nadeel 2: Kost uiteindelijk meer

Voor de gemiddelde Nederlander is een auto niet meer dan een waardeverminderingsmiddel. Helaas kunnen de meeste mensen er niet zonder! Daarom zoeken ze naar de goedkoopste manier voor het bezitten van een vierwieler. Mogelijk denk je dat het leasen van een occasion dit is, maar dat is niet het geval. Sterker nog, het is voor je financiën beter om een tweedehands auto te kopen en deze de grond in te rijden. Een leasecontract kost namelijk uiteindelijk meer!