Welke huiskamerstijl is typisch mannelijk?

Last Updated on: 18th november 2019, 02:23 am

Wanneer je in een nieuw huis gaat wonen of simpelweg behoefte hebt aan een nieuwe look and feel in huis, dan is enige inspiratie op zijn tijd wel handig. Veel vrouwen houden ervan urenlang op Pinterest te scrollen, home make-over programma’s te kijken en de website van veel woon- en warenhuizen af te scrollen. Natuurlijk zijn er ook zeker wel mannen die hiervan houden, maar veel mannen zijn toch wat minder gefocust op de inrichting van hun huis. Want: waar moet je beginnen en hoe zorg je ervoor dat jouw huis wel jouw smaak blijft? Geen zorgen, in dit artikel bieden we je wat inspiratie voor huiskamerstijlen, die zéker vallen onder de noemer ‘mannelijk’.

Industrieel

(Bron: pinterest)

Een mannelijk interieur valt zeker te associëren met een industrieel interieur. Industriële interieurs zijn vaak wat rauwer, waarin veel gebruik wordt gemaakt van metaal en hout. Denk aan industriele tafels en stoelen. Ook betonvloeren- en of muren horen absoluut in dit straatje thuis. Een beetje de sfeer van een industriële loft die omgetoverd wordt in een mancave. Om het geheel toch wat gezelliger te houden, kun je ervoor kiezen om een perzisch tapijt op de grond te leggen.

Vintage

(Bron: pinterest)

Ook een vintage huiskamerstijl is typisch mannelijk. Denk aan een oude platenspeler in de hoek, een donkerbruine leren bank en veel planten en boeken. Het liefst met een grote haard in het midden van de kamer. En het grote voordeel van het creeëren van een woonkamer met vintage stijl is dat het allesbehalve duur hoeft te zijn. De meeste producten kun je gewoon scoren bij de lokale kringloop. Dat maakt het pas écht vintage.

Stoer

(Bron: pinterest)

Een huiskamer kun je zo stoer of niet-stoer maken als je zelf wil. Maar wil je gaan voor een typische ‘stoere’ look, houd het dan simpel. Geen meubels die niet nodig zijn en niet teveel poespas. Geen duizend en één accessoires die eigenlijk geen functie hebben. Less is more gaat in dit geval zeker op en maakt daarmee ook meteen dat een stoere huiskamer makkelijk te creëren is. Met een bank, tv, lampen en eventueel bureau en boekenkast ben je eigenlijk al klaar.