Bamboe onderbroeken: de ideale onderbroeken voor mannen?

Om de wereld zo lang mogelijk mooi en goed werkend te houden, betekent dat dat we soms wat aanpassingen moeten maken. We eten met z’n allen minder vlees, rijden steeds vaker elektrisch, proberen minder te vliegen en korter te douchen. En gelukkig maar! Als we deze aanpassingen niet zouden doen zou de aarde nóg sneller opwarmen. Maar wist je dat je zelfs een verandering teweeg kan brengen in je broek? Door onderbroeken van bamboe te dragen kies je voor een duurzame oplossing, en ze zitten ook nog eens lekkerder en zijn beter voor je huid. Daarom bespreken we in dit artikel waarom bamboe boxershorts heren met perfecte fit onmisbaar zijn in elke mannelijke kledingkast.

Beter voor het milieu

We noemden het in de inleiding al eventjes, maar bamboe is een stuk beter voor het milieu dan katoen. Voor de teelt van bamboe worden geen isecticidenen pesticiden gebruikt, wat chemicaliën zijn die heel schadelijk zijn voor het milieu. Bij de teelt van katoen gaat het er stukken anders aan toe: daarvoor wordt wel 200.000 ton aan gif gebruikt. Niet alleen is dit gif zeer schadelijk voor de grond waarop geteeld wordt, ook blijven er soms ook resten over in de kleding, die jij vervolgens aan hebt. Ieuw! Daarnaast vereist de bamboeteelt geen kunstmest, is het zuinig met water en werkt het ook preventief voor bodemerosie.

Het zit veel lekkerder

Doordat bamboe een ronde vezel heeft en veel zachter aanvoelt dan katoen, zit het stukken lekkerder dan een onderbroek van katoen. Als je vrienden een shirt of onderbroek van bamboe laat voelen, zal je gegarandeerd verbaasde reacties krijgen over hoe zacht het materiaal wel niet is.

Andere voordelen

Hoewel duurzaamheid en zachtheid natuurlijk al een heel fijne voordelen zijn aan bamboe, zijn er nog meer voordelen verbonden aan kleding van bamboe. Zo neemt het veel sneller vocht op dan katoen en ventileert het ook beter. Het houdt je koel in de hitte en warm in de winter. Daarnaast blijven de vezels van bamboe ook nog eens mooier van kleur. En als kers op de taart pilt bamboe ook nog eens een stuk minder dan katoen.