Het perfecte trouwpak vinden? Wij geven 3 tips!

Heb jij van jouw vriendin je verloofde gemaakt? Gefeliciteerd! Maar bereid je voor op wat komen gaat. Het organiseren van een trouwerij is een hele onderneming. Van trouwlocatie, tot -auto. En van hapjes en drankjes tot de complete agenda van de dag samenstellen. Het is een flinke kluif. Maar er is één onderdeel waar jijzelf volledig de vinger in de pap hebt. En dat is natuurlijk je eigen trouwpak. Alleen: wat gá je aan doen? Wij geven je tips voor het vinden van het perfecte trouwpak!

  1. Bepaal je smaak

Op het internet is er genoeg te vinden over kleding en trouwerijen. Denk aan Pinterest, kledingwebsites en mode-blogs. Bepaal voordat je naar een maatpakkenwinkel gaat wat je smaak is. Want zoveel trouwpakken bij elkaar kan behoorlijk verwarrend zijn. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om volledig blanco erin te gaan. Maar dan zal je meer moeten vertrouwen op de expertise van je shopgezelschap.

  1. Wie neem je mee?

En dat brengt ook dan ook bij het tweede punt. Want: wie neem je mee als je gaat shoppen voor het perfecte trouwpak? Wees selectief over wie je mee wilt nemen. Je vader, je beste vriend of je schoonvader. Kies iemand, of meerdere, die dicht bij je staan en waarvan je weet dat jullie dezelfde smaak delen.

  1. Bepaal een budget

Trouwen is duur. Dat is een feit. Voor een goed maatpak ben je al snel honderden euro’s kwijt. Denk verder dan alleen het pak. Want ook mooie schoenen, een riem en manchetknopen horen bij jouw budget. Gemiddeld ben je zo’n 1200 euro hiervoor kwijt. Het zou zonde zijn als je niet de outfit van jouw dromen kunt aanschaffen omdat jullie niet genoeg hebben begroot.

  1. Stem je outfit af aan de locatie en de tijd

Trouwen jullie op het strand of juist op een groene plek? Is het hartje zomer of juist in de winter? Wil je heel de dag je schoenen aan houden? Of is het juist allemaal wat losser? Door je outfit af te stemmen op de locatie en de tijd, voorkom je dat je tegen ongemakkelijkheden loopt. Vaak heeft het bruidspaar ook een bepaald beeld van de dag. Bijvoorbeeld dat iedereen na verloop van tijd lekker zijn of haar schoenen uit doet. Denk daarover na bij het aanschaffen van jouw maatpak.