Scooter te duur? Leasen kan ook

Last Updated on: 22nd november 2019, 12:32 pm

Het is algemeen bekend dat het mogelijk is om een (bedrijfs)auto te leasen. Hierdoor betaal je maandelijks een bepaald bedrag en kun je zo op een laagdrempelige manier tóch in een auto rijden. Bij het kopen van bijvoorbeeld een scooter zie je die optie vaak niet, en zul je lang moeten sparen voordat je het volledige bedrag van de scooter bij elkaar hebt. Maar wist je dat dit niet per se nodig is? Het is namelijk ook mogelijk om een scooter te leasen.

Een scooter kopen op afbetaling

Is het bedrag van een scooter te veel om in één keer neer te leggen, of heb je geen tijd om er voor te sparen? Betaal dan het bedrag van je scooter af in termijnen. De termijnen variëren vaak tussen de 12 en 72 maanden. Uiteraard: hoe langer de termijnen, hoe minder het maandbedrag, máár ook hoe langer je vast zit aan een verplichting. Daar komt bij dat de kans groot is dat de rente hoger is bij een termijn van 72 maanden dan van 12 maanden, de leaser loopt immers meer risico.

Een scooter voor iedereen

Je gelooft het misschien niet, maar scooters leasen kan echt niet alleen met minder populaire scooters. In principe kan het met elke scooter: je kunt bijvoorbeeld ook een Vespa Leasen. Dit is echter wel één van de duurste scooters die er zijn, en op zijn goedkoopst kun je hem waarschijnlijk leasen voor ongeveer 50,- euro per maand. Ga je voor een iets goedkoper model, denk aan een Kymco Agility of Sym Symply, dan kun je aan prijzen denken van ongeveer 27,- euro per maand.

Tips om te sparen

Als je moeite hebt met sparen, dan zijn er een hele hoop handige tips om toe te passen wanneer je een grotere aankoop zou willen doen. Kijk bijvoorbeeld op het Nibud, het Nationale Instituut voor Budgetvoorlichting, voor wat spaartips.  Zij hebben heel wat handige tips verzameld die zelfs mensen met een gat in hun hand succesvol geld opzij kunnen laten zetten.