De juiste werkkleding op je baan: 4 redenen waarom het zo belangrijk is

Last Updated on: 1st juli 2020, 12:48 pm

Kleren maken de man, het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar ook op de werkvloer is dat van toepassing. Aan de slag!

Gepaste werkkleding

Het dragen van de juiste werkkleding is een must in alle bedrijven. Je wil professioneel overkomen en de juiste toon aanslaan in alle aspecten van het bedrijf. Dus ook de werkkleding. Sommige mensen dragen tot op heden uniformen naar hun werk, anderen mogen het zelf beslissen. In een kantoor is een pak natuurlijk van dienst en in een kledingwinkel kan jij mooi de mannequin zijn die de stukken etaleert. Iemand in een blauwe overal gaat niet naar een zakelijke vergadering. Zo heeft elk beroep een passende outfit.

Veiligheid

Bij het woord veiligheid komt Bowork om de hoek kijken. Zij weten wat het is om veiligheid voorop te stellen in het werk. In de bouw zijn helmen verplicht. Niet omdat mensen dan kunnen zien wie er aan een huis werkt, maar voor de incidenten waarbij werknemers gevaar lopen en de helm hen veiligheid kan bieden. Daarnaast zijn veiligheid werkschoenen vaak verplicht. Er zit een stalen neus in, antislipprofiel en energie-absoberende hak om het de werknemers zo comfortabel en veilig mogelijk te maken.

Gelijkheid

Het dragen van bedrijfskleding op de werkvloer zorgt voor gelijkheid. Niet iedereen zou dezelfde werkkleding kunnen betalen of willen aanschaffen. Als werknemers kledingvoorschriften krijgen is dat nog altijd vrij te interpreteren. Gelijke werkkleding zorgt voor een gevoel van eenheid en gelijkheid. Niemand hoeft meer na te denken over correcte kledingkeuzes, die zijn al voor je gemaakt.

Herkenbaarheid

Heb je wel eens in een winkel iemand aangesproken, die daar helemaal niet bleek te werken? Gênant, maar het gebeurt best vaak. Voor werknemers is het duidelijk wie waar werkt, voor iemand die te gast is, is dat niet zo. Duidelijke werkkleding neemt de verwarring weg en toont herkenbaarheid voor de mensen die op bezoek komen bij het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan dezelfde kleuren en bedrukte shirts met het logo van het bedrijf.

Persoonlijke smaak

Kleding benadrukt de persoonlijkheid. Een vrolijk iemand zal misschien sneller voor wat kleur kiezen, dan een somberder persoon. Ook kunnen bepaalde tinten wel goed bij iemand passen, maar zouden die minder goed passen bij een ander persoon. Kleding is en blijft persoonlijk. Zorg ervoor dat wanneer je het bedrijf representeert, jouw eigen kledingkeuze past bij de persoon die je wil zijn en wil uitstralen en past bij de boodschap die het bedrijf wil meegeven.