Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen in een relatie

Een nieuwe relatie is natuurlijk altijd spannend. Omdat álles met elkaar nieuw is, kun je samen alles nog uitproberen en krijg je overal nog kriebels van. Maar om te voorkomen dat jullie niet in een sleur geraken, kun je in je relatie samen nieuwe dingen uitproberen. Zo blijf je het spannend en leuk houden, ook als jullie al lang bij elkaar zijn.

Seksspeeltjes

Seksspeeltjes zijn er natuurlijk speciaal voor gemaakt om jullie relatie (ook) tijdens de lakens spannend te houden. En die hoeven zeker niet voor één iemand plezierig te zijn. Zo kun je kiezen voor een portable bestuurbare vibrator, die je partner in kan brengen en jij diegene op afstand even wat kriebels kan laten bezorgen. Reuze spannend, toch? Jullie kunnen natuurlijk ook experimenteren met wat minder gebruikelijke speeltjes, zoals een cockring of een masturbator.

Kijk verder dan het bed

Natuurlijk is seks in jullie bed hartstikke fijn. Maar er zijn nog zoveel meer plekken om met elkaar dingen uit te proberen. En dat kan reuze spannend zijn. Durf je dit niet aan, probeer dan om alleen even met elkaar te zoenen op een (semi) openbare plek. Of zelfs elkaar vaker te kussen in het openbaar. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet direct een enthousiaste french kissing session tussen een grote groep mensen, maar misschien tijdens een wandeltocht langs de duinen.

Andere uitjes

Samen ergens eten of even naar de bioscoop gaan is natuurlijk hartstikke leuk, maar in een relatie is de kans dat je dit heel vaak doet of gaat doen wel groot. En dan kan het op een gegeven moment echt je neus uitkomen. Probeer daarom om samen nieuwe uitjes te verzinnen, die wat bijzonderder aanvoelen. Ga bijvoorbeeld samen naar een wijnproeverij, of naar een dierentuin of museum. Of organiseer samen een kroegentocht, waarin je met elkaar bij elke bar in de straat of buurt een ander drankje moet bestellen. Gaan jullie in ieder geval lollend (of rollend) naar huis.

En als je nog meer ideeën wilt opdoen, lees dan bijvoorbeeld het boek ‘Sexy, but tired, but sexy’ van Jamie Li. Zij schrijft over hoe je je relatie spannend kunt houden, ongeacht alle stress die het volwassen leven (baan, wonen etc) met zich meebrengt. Ook al ben je mega tired, dan kun je je relatie alsnog sexy houden.