iPad Air vs iPad 2018: Voordelen & Nadelen

Het kan nog wel eens lastig zijn om te kiezen tussen de allernieuwste versie of een iets oudere versie iPad. Want wegen de nieuwste snufjes op tegen het bijhangende prijskaartje? Wij zetten alle voor- en nadelen voor je op een rijtje.

 

 

Kleine verschillen

De echte Apple kenners zullen de verschillen direct zien, maar er is een aantal kleine verschillen waar ook rekening mee gehouden moet worden.

  • De nieuwste iPad kost minimaal €569, terwijl je voor zijn voorganger ongeveer €359 betaalt.
  • De iPad Air is platter en lichter dan de iPad Pro. Van 7,5mm naar 6,1mm en van 469 gram naar 456 gram.
  • Het scherm van de nieuwste iPad is net wat groter (10,5-inch) dan de iPad uit 2018 (9,7-inch).
  • De iPad Air heeft een veel snellere processor waardoor deze iPad ook wel vergeleken wordt met computers, maar het formaat heeft van een iPad. Dat komt door de A12-chip, die ook in de meest nieuwe iPhones zit.

Scherm en design

De nieuwste iPad, die Apple heeft uitgebracht in maart van dit jaar, heeft een aantal features die aanzienlijk verbetert zijn ten opzichte van het model uit 2018. Een van die verbeteringen is de kwaliteit van het scherm. Het scherm is gelamineerd, wat een stuk lekkerder is voor het gebruik. Ook de antireflectiecoating is een handige toevoeging op de iPad. Dat laatste is vooral handig als je je iPad vaak buiten gebruikt.

Ook zit er in het scherm een True Tone. Dat zorgt ervoor dat kleuren meer natuurgetrouw lijken. Er zit een rijker scala aan kleuren in het scherm van de iPad waardoor kleuren er mooier uitzien en meer lijken op de kleuren die we met onze eigen ogen waarnemen. Het scherm past zich ook aan lichtomstandigheden aan.

Grafisch geschikt

De nieuwste iPad van Apple is erg geschikt voor fotobewerking of grafisch design. Het heeft voornamelijk te maken met de verbetering in het scherm en de mooiere kleuren. Qua pixeldichtheid zit er geen tussen beide modellen, wat de 2018 en 2019 allebei even scherp maakt. Wel is het scherm iets groter, een 9,7-inch tegenover een 10,5. Gelukkig is de markt daar al op verdacht en kan je je nieuwe iPad goed beschermen met een van de iPad Air 2019 10.5 inch hoesjes.

Smart Connector

De nieuwste iPad heeft ook een Smart Connector. Daarmee kan je gemakkelijk een Apple Smart Keyboard aan je iPad koppelen. Zo kan je alle shortcuts gebruiken die je ook op je pc gewend bent.

Trade In

Ben je overtuigt dat de nieuwe iPad Air echt iets voor jou is, dan kan je jouw oudere versie nu inleveren met de Apple Trade In. Zo ga je van het device dat je hebt, naar het device dat je wil, met een fixe korting.