Wat zijn de trends voor mannenbroeken in 2020?

De tijd dat mannen in pantalons rondliepen is grotendeels voorbij. En nu de skinny jeans voor mannen inmiddels ook zijn ingeburgerd, is het tijd om verder te kijken. Welke stijlvolle trends in mannenbroeken gaan we in 2020 zien?

Chino

De pantalon wordt steeds meer vervangen door de chino. De chino is dan ook een allemansvriend, hij zit lekker comfortabel en is in verschillende pasvormen te krijgen. Daarnaast kun je een chino stijlen zoals je wil. Met een mooi overhemd en nette schoenen is het een waardige opvolger van de pantalon, met een shirt en sneakers is het lekker casual. Steeds meer merken hebben de chino in de collectie opgenomen, zo vind je van Meyer broeken een mooi assortiment in diverse kleuren en pasvormen.

Smart jogger

De smart jogger wordt ook wel de stijlvolle joggingbroek genoemd. Vergeet de standaard joggingbroeken van grote sportmerken, de smart jogger is een stijlvolle broek in een mooie pasvorm maar wel lekker comfortabel uitgevoerd in joggingstof. Gecombineerd met een overhemd en mooie sneakers is het een perfect alternatief voor de spijkerbroek als je casual en toch netjes voor de dag wil komen. De smart jogger koop je van een mooi merk, zo vind je er enkele in de Hugo Boss sale, waar je direct een mooi overhemd voor erbij kunt scoren. Voorkom dat het lijkt alsof je naar de sportschool gaat en combineer de smart jogger dus niet met sportschoenen en een t-shirt of hoodie, al is dat wel lekker voor een avondje op de bank of bijvoorbeeld tijdens het reizen!

Print en kleur

Kies je wel voor een klassieke pantalon, misschien omdat het moet of omdat je je daar lekker in voelt, dan heeft deze ook een kleine metamorfose ondergaan. Dit jaar zien we slank gesneden, fijn vallende broeken vooral in pastelkleuren of met een print. Denk aan ruiten en strepen, die je look meteen een jaren ’20 vibe geven. Voor de gewaagde types zien we ook broeken in bijzondere kleuren als brons, en voor de klassiekere look is wit, crème of lichtgrijs voor de zomer ook nog steeds een hit. En durf je écht voor iets anders te kiezen, dan laat je de slank gesneden broek hangen en kies je voor een oversized model. Net alsof je vroeger als jongetje met het pak van je vader liep, daar kom je natuurlijk alleen mee weg als je je daar prettig in voelt!

Good old jeans

De jeans is simpelweg niet meer weg te denken uit het straatbeeld en zal dan ook altijd een trend blijven. De pasvorm van nu voor mannen is slank gesneden, tot skinny aan toe. Gaten en scheuren passen bij een casual look. En duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. Je hoeft je jeans dus niet in de ban te doen, maar de trend van dit moment is wel: afwisselen!