Wat voor stoere vloerkleden passen in een mannenkamer?

Last Updated on: 14th januari 2020, 08:52 am

Je hebt er misschien niet direct aan gedacht, maar een vloerkleed in jouw mannenkamer… dat is dus een heel goed idee. Het is niet alleen heel lekker warm, het geeft ook een stijlvol karakter aan jouw kamer. In deze blog leggen we je precies uit waar je op kunt letten voor het aanschaffen van een mooi kleed.

Er zijn heel veel verschillende soorten kleden te koop. Je kunt nadenken over de kleur, het gebruik van je vloerkleed, maar ook de dikte van het kleed. En dan zijn er nog verschillende soorten materialen en samenstellingen waar je uit kunt kiezen.

  1. Een modern vloerkleed

Een modern vloerkleed bestaat niet alleen uit moderne kleuren, zoals antracietgrijs of okergeel. Maar ze bestaan vandaag de dag ook uit moderne motieven, zoals een visgraat of ruitjesmotief. Ze zijn vaak zacht en meer pluizig. Maar je kunt ook kiezen voor universele kleuren of materialen. Deze zijn vaak natuurlijk zoals van wol of sisal. Dit is een zeer duurzame vorm van vloerbedekking en kan jaren meegaan. Het is op dit moment weer heel populair.

  1. Vintage vloerkleed

Een vintage vloerkleed hoeft niet per se uit een andere eeuw te komen. Je kunt vandaag de dag heel mooie vintage vloerkleden kopen die er uit zien alsof ze al heel oud zijn. Je hebt ze bijvoorbeeld in prachtige grijstinten of beige-. Ook zie je steeds meer vloerkleden met een patchwork motief. Hierdoor lijkt het net alsof er meerder soorten kleden aan elkaar zijn genaaid. Een vintage vloerkleed is ook af wanneer er bruine of groene garen doorheen zijn gespannen.

  1. Oosters vloerkleed

We noemen een Perzisch tapijt ook wel een oosters vloerkleed. Dat komt omdat deze vloerkleden uit het oude Perzië afstammen. Dit is het huidige Iran. Deze kleden hebben een heel oude historie en stammen nog uit de tijd van de Bijbel waarin deze bijzondere kleden in tempels werden neergelegd. Deze kleden zijn nog steeds zo populair dat je genoeg nieuwe kunt aanschaffen. Er zijn zelfs heel veel kleden die lijken op een oosters vloerkleed, maar zijn dit niet. Hier hangt dan ook een minder hoog prijskaartje aan. Maar oogt net zo mooi in jouw stijlvolle slaapkamer.