Voor een klein budget je slaapkamer stijlvol inrichten: zo doe je dat

We hebben niet allemaal een gigantisch budget om een slaapkamer op te knappen. Maar gelukkig kun je ook met een klein budget jouw slaapkamer stijlvol inrichten. Hoe? Dat vertellen we jou in deze blog. We geven je alle tips and tricks die je nodig hebt om van jouw slaapkamer een stijlvolle kamer te maken.

  1. Verf is je beste vriend

Kleur in een slaapkamer is heel belangrijk. Wil je een chique tint toevoegen aan je slaapkamer? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld één muur te verven. Dat kost je niet direct een fortuin. Maar door uit de dezelfde kleurenfamilie kleuren te kiezen die je aan je slaapkamer toevoegt, krijg je direct een chique uitstraling. Bijna alsof je in een hotel slaapt.

  1. Kies voor de juiste materialen

Een stijlvolle kamer ontstaat ook wanneer je kiest voor stijlvolle materialen. Dat klinkt logisch, maar er zijn nog steeds slaapkamers die een nep-satijnen dekbedovertrek op het bed hebben liggen. Voor hetzelfde geld (letterlijk) schaf je een mooi katoenen exemplaar aan. Dit oogt direct een stuk stijlvoller.

  1. Ga op koopjesjacht

Meubels die zijn beschadigd of die duidelijk al jaren niet meer mooi zijn, doen afbreuk aan je stijlvolle slaapkamer. Goedkoop nachtkastje kopen? Het kan veel betekenen voor de stijl van je slaapkamer. Kies er bijvoorbeeld voor om goedkopere meubels af te wisselen met tweedehands. Of knap een meubelstuk op met de verf die je hebt gebruikt voor de eerste tip.

  1. Kill your darlings

Heb jij nog steeds je trofeeën van toen je schoolperiode uitgestald op je slaapkamer? Dan is het tijd om deze weg te gaan doen. In een stijlvolle kamer moet je de attributen van je kinder- en studententijd weg doen. Denk aan lege flessen drank, sjaals van je studentenvereniging. Je kunt ze natuurlijk altijd in een doos onder je bed bewaren.

  1. Accessoires: de kers op de taart

Vind je jouw planken nu te kaal? Kies voor een aantal accessoires die passen bij je nieuwe kamer. Denk aan een mooie plant in een chique pot. Of een mooi beeld. Probeer je kamer nu niet vol te zetten met allemaal souvenirs of andere spulletjes. Maar probeer de accessoires te laten bijdragen aan je kamer. Lukt dat niet? Laat het dan weg. Zo slaap je ook nog eens rustiger en wellicht beter!