5 Grote fouten gemaakt bij het kiezen van een trouwpak

Last Updated on: 14th januari 2020, 08:55 am

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje? Gefeliciteerd! Maar dat betekent ook dat je over een x-aantal maanden in een trouwpak loopt. Veel mannen maken dezelfde fouten bij het kiezen van een trouwpak. En om jou te behouden van deze fouten, hebben wij ze even op een rijtje voor je gezet.

  1. Je begint te laat met te kijken wat je wil

Rondom een trouwerij lijkt het alsof iedereen zoveel van je wil of eisen. Maar er is maar een ding waar jij je druk om moet maken en dat is wat wil je aan op deze dag. Door je alvast goed te oriënteren op wat je wil en wat je niet wilt, maak je straks snellere keuzes. Een half jaar van tevoren kijken is dan ook echt niet gek.

  1. Je kiest voor safe

Een blauw pak met een streepje? Je bent niet de eerst en zeker ook niet de laatste die voor deze veilige keuze gaat. Zonde, want juist op zo’n dag als je trouwdag mag je echt wel lekker een beetje uitpakken. Kies eens voor iets anders. Maak het eigen. En dan kun je na de trouwerij echt de boel nog wel een keer aan. Door bijvoorbeeld het jasje te combineren met een spijkerbroek en een sneaker.

  1. Je kiezen voor de verkeerde kleur

Iedereen heeft kleuren die beter of slechter bij zijn huidskleur past. Let goed op dat je een kleur kiest die bij je past. Ook als je het straks warm krijgt omdat je in de spotlight krijgt. Schaf je pak aan bij een expert, zoals suitsatsea.nl. Zij kunnen je verder helpen!

  1. Je gaat voor een maatje te klein

Koop nooit, we herhalen nóóit een pak te klein. Ook niet als je nog ontzettend hard gaat trainen en je denkt dat je wel 15 kilo gaat afvallen voor de grote dag. Koop hem altijd op maat. Je kunt, in het geval dat hij echt niet meer past, hem altijd nog laten bijstellen. Maar dat gebeurt minder vaak dan het behalen van nieuwe sportdoelen.

  1. Je overlegt niet met de bruid

We zeggen niet dat jouw aanstaande alles moet bepalen, maar overleg wel je keuzes globaal met haar. Zijn er bijvoorbeeld kleuren die je niet terug wilt laten komen? Of zijn er kleuren die juist terug moeten komen in je outfit. Het is ook slim om haar soort wit te weten. Hierdoor kun je jouw overhemd beter afstemmen. Anders kan de jurk van je vrouw meer geel gaan lijken.