5 Grootste Telefoon Kapot Fails

Elke vriendengroep heeft er wel één bij zitten: die vriend die altijd met een telefoon met kapot scherm loopt. Sinds de introductie van de smartphone is dat ook één van de grootste problemen. Laat je hem vallen, dan is de kans groot dat je met een barst in het scherm zit. Maar wat zijn nu de allergrootste fails als het gaat om kapotte telefoons?

5. Laten vallen

De klassieke fail die bijna gegarandeerd een kapotte telefoon oplevert: hem laten vallen. Kon je de oude telefoons van vroeger met gemak van het balkon gooien of van de trap laten vallen, onze kostbare smartphone kan daar echt niet meer tegen. Zelfs de kleinste buts op de grond kan al zorgen voor een flinke barst of ster in het scherm. Je bent niet alleen, maar liefst 64% van alle mensen heeft ooit een gebarsten scherm gehad.

Nu zit een ongeluk in een klein hoekje, dus beter bescherm je je smartphone goed. Koop bijvoorbeeld een Samsung Galaxy A51 hoesje zodat die tegen een stootje kan.

4. In het water laten vallen

Tegenwoordig kunnen de meeste smartphones wel tegen een spatje water, maar een paar jaar geleden was dat nog niet het geval. Soms was een buitje regen al funest. Maar liefst de helft van ons heeft wel eens een ‘verzopen’ telefoon gehad. En nee, hem een nacht in droge rijst leggen, lost het probleem meestal niet op!

3. Toilet

Een speciale manier van verdrinken is je telefoon in het toilet laten vallen. Zo’n 30% is dit wel eens overkomen, en ook hier geldt: de nieuwere telefoons kunnen er meestal wel tegen. Toch staat hij voor ons op plaats drie van fails, misschien omdat dit ook wel een ultieme dronkenmansactie is.

2. Achterzak

Misschien wel de meest gênante manier om je smartphone kapot te krijgen, is door erop te gaan zitten. Voor degenen die hem regelmatig in de achterzak steken, is dat een reëel iets dat kan gebeuren. Daar hoef je geen honderden kilo’s voor te wegen, doordat de telefoon in een verkeerde hoek zit als je erop gaat zitten, kan hij simpelweg doorbuigen en barsten. Gewoon niet doen dus!

1. Epic fails

Met stip op één zijn de epic fails van mensen die wel even laten zien hoe sterk hun telefoon, beschermhoesje of pantserglas is. Youtube staat vol met filmpjes van eigenwijze mensen die met een hamer op hun telefoon staan te slaan, en dan verbaasd zijn als het pantserglas het niet gehouden heeft. Die beteuterde blik is alleen al goud waard. Overigens doet ons dit denken aan ene Elon Musk en een Cybertruck