Wat is instantkoffie?

Last Updated on: 16th augustus 2022, 01:57 pm

Oploskoffie, of gevriesdroogde koffie, is een veel geconsumeerde koffiesoort.
De perfecte optie wanneer je op zoek bent naar een koffie-oplossing. In deze blog leggen we uit wat de voordelen van deze koffiesoort zijn.

Oploskoffie

Oploskoffie is een soort gevriesdroogde koffie gemaakt van kleine koffiebonen.
Deze koffiebonen lossen gemakkelijk op in combinatie met heet water.
Zo heb je binnen enkele seconden een heerlijk kopje koffie.

Wat is het verschil tussen oploskoffie, gevriesdroogde koffie en oploskoffie?
Niets!  Het zijn gewoon drie verschillende termen voor hetzelfde.
De naam gevriesdroogde koffie komt bijvoorbeeld van de productie van dit soort koffie.

Hoe wordt oploskoffie gemaakt?

Het proces van het maken van oploskoffie begint met het fijn malen van de koffiebonen. Daarna wordt een grote hoeveelheid koffie bereid, direct ingevroren. Vervolgens wordt water gewonnen om koffiebonen te maken. Dit proces gebeurt zo snel mogelijk voor alle koffiearoma’s.

Hoe gebruik je oploskoffie?

Hoe je een kopje koffie zet, hangt af van je voorkeur. Er zijn kleine pakjes oploskoffie waarmee je een enkel kopje koffie kunt zetten, maar grotere pakjes speciaal voor een machine. Het meeste comfort haal je met een oploskoffiemachine. Met een druk op de knop voegt het koffiezetapparaat precies de juiste hoeveelheid koffie toe aan het water Op deze manier heb je binnen enkele seconden een kopje koffie.

Wat zijn de voor- en nadelen van oploskoffie?

Het grootste voordeel van oploskoffie is dat je binnen een paar minuten een heerlijke kop koffie kunt zetten. Een perfecte oplossing voor bijvoorbeeld een kantine waar veel collega’s tegelijk koffie drinken. Een nadeel van gevriesdroogde koffie is dat deze koffiesoort een slecht imago heeft. Niet nodig, want goede oploskoffie is vol van smaak. Zo is Supremo-koffiemelange verrijkt met speciaal microgemalen. Dit zijn fijngemalen extra koffiebonen die zorgen voor een intense smaakbeleving.

Welke soorten oploskoffie zijn er?

Instant koffie is er in verschillende soorten. Enerzijds bepaal je zelf hoe jij je kopje koffie drinkt: met een machine of met speciale sachets. In plaats daarvan kies je voor een smaakbeleving. Net als koffiebonen is oploskoffie verkrijgbaar in veel verschillende koffiemelanges. De combinatie van deze keuzes vormt jouw ideale kopje oploskoffie