3 reden om te investeren in altcoins

3 reden om te investeren in altcoins

Last Updated on: 18th augustus 2022, 12:28 pm

Wanneer de meeste mensen aan cryptocurrency denken dan zal Bitcoin het eerste zijn wat bij ze te binnen schiet. Wat veel mensen alleen niet weten is dat er nog veel meer soorten munten te vinden zijn. Deze munten, ook wel altcoins genoemd, kunnen enorm veel in waarde stijgen. Sommige van de munten worden zelfs honderd keer zoveel waard als ze een groeispurt meemaken. Ben je benieuwd wat de redenen zijn waarom ook jij zou moeten investeren in altcoins? Lees dit artikel dan even goed door, we hebben namelijk dé belangrijkste redenen voor jou op een rijtje gezet!

  • Ze hebben veel potentie om te groeien

Een van de grootste voordelen van het beleggen in altcoins is natuurlijk het feit dat je in staat bent om erg veel rendement te boeken als je de juiste munten kiest. Dit komt met name door het feit dat de altcoins, in tegenstelling tot de bekende munt Bitcoin, nog niet zo veel gekocht worden door het grote publiek. Dit zorgt ervoor dat de koersen op dit moment nog relatief laag zijn ten opzichte van wat ze zouden kunnen zijn. Wanneer je in staat bent om hier op in te spelen is het mogelijk om zelf een groot rendement te boeken op je beleggingen met de vaak nieuwe cryptomunten

  • Ze zijn beter dan Bitcoin zelf

Een andere reden om voor altcoins te kiezen is het feit dat ze beter kunnen zijn dan Bitcoin zelf. Je kunt een groot gedeelte van de altcoins ook wel zien als betere en verbeterde versies van Bitcoin. Op het gebied van technologie zijn ze geavanceerder, voornamelijk omdat deze munten pas na Bitcoin kwamen. Zelfs in termen van transactiesnelheid zijn veel altcoins superieur aan Bitcoin. Dit zorgt er dan ook gelijk voor dat het mogelijk is om vooruit te lopen op een altijd veranderende markt. 

  • Ze zijn minder volatiel

Voor altcoins zijn de prijsschommelingen over het algemeen laag, dit in tegenstelling tot Bitcoins. Dit is een groot voordeel voor jou als nieuwe belegger. Door een relatief stabiel rendement ben je in staat om jouw beleggingen net even wat minder risicovol te maken, dit in tegenstelling tot de volatiliteit die normaal gesproken geassocieerd wordt met crypto. In veel gevallen zijn het kleine crypto met potentie om veel te groeien zonder al te veel risico. 

Keuze genoeg op de cryptomarkt

Je hebt wel kunnen zien dat er een aantal redenen zijn waarom het zeker geen gek idee is om ook te beleggen in altcoins. Door middel van altcoins ben je in staat om jouw risico te spreiden en om tegelijk net even wat meer rendement te boeken als je de juiste munten koopt. Door de hoge mate aan opties is het altijd wel mogelijk om uit te komen bij een cryptovaluta die past bij wat je zoekt. Blijf zeker even hangen op deze site als je nog meer te weten wilt komen over de cryptomarkt. Door je goed in te lezen is de kans veel groter dat je de juiste keuzes maakt voor bij het beleggen!