Je juridische zaken op orde dankzij de notaris

Last Updated on: 16th augustus 2022, 11:57 am

Het werk van de notaris wordt in Nederland ernstig onderschat. Toegegeven, het beroep komt saai over en het doorlezen van talloze documenten en regeltjes klinkt niet al te enerverend. Maar probeer het van de andere kant te zien. De notaris neemt dit werk namelijk van je over zodat je er zelf niet of nauwelijks over na hoeft te denken. Tegelijkertijd haal je er enorme voordelen uit. Een aantal van de mooiste momenten in je leven vinden zelfs plaats bij de notaris. Denk bijvoorbeeld aan het officieel eigenaar worden van een woning of je de relatie tussen je partner en jezelf wettelijk vastleggen. 

  1. Zekerheid voor nu en de toekomst

In de hedendaagse samenleving heb je als man al genoeg aan je hoofd. Zorgen over wie er aanspraak maakt op je erfenis en of je financiële zaken wel op orde zijn kun je daar niet bij gebruiken. Tegelijkertijd weten veel mannen eigenlijk niet precies hoe hun persoonlijke sitautie er precies uitziet. Zonde, want het kost slecht weinig tijd om het allemaal tot in de puntjes te organiseren. Je gaat eenvoudigweg bij de notaris langs. Vervolgens spreken jullie samen jouw wensen en de juridische mogelijkheden door. Daarbij laat je het saaie gedeelte uiteraard aan de notaris over. Bovendien is het mogelijk om vrijblijvend langs te gaan. Maak gewoon een afspraak bij jou in de buurt en laat je adviseren. 

  1. Weet jij wie aanspraak maakt op jouw nalatenschap?

Het testament en de verdeling van de erfenis, iedereen kent er wel een vervelend verhaal over. Families die uit elkaar vallen door onenigheid komt helaas regelmatig voor. Ontzettend zonde, want geschillen voorkom je eenvoudig door je erfenis helder en duidelijk op te stellen. Bedenk vooraf goed wie er aanspraak maakt op jouw nalatenschap wanneer je geen testament opstelt. Want wanneer je niet getrouwd bent is het onwaarschijnlijk dat je partner de erfenis in handen krijgt. 

  1. De notaris is een waardevolle dienstverlener voor elke man in Nederland

We hameren nog maar eens op de vele diensten die een notaris voor je bewijst. Wijs bijvoorbeeld een plaatsvervangende leidinggevende aan wanneer je door omstandigheden je eigen onderneming niet meer aan kunt sturen. Of kom te weten wat een verklaring van erfrecht precies inhoudt. Door gebruik te maken van de diensten van de notaris voorzie jij je leven van meer zekerheid. Uiteraard haal je daar veel voordeel uit. Je piekert minder over bepaalde zaken en gaat uiteindelijk meer ontspannen door het leven. Bovendien maak je je naasten blij wanneer jij alles juridische helemaal op orde hebt.