Wanneer moet je kiezen voor een elektrische palletwagen?

Als je wel eens klust, dan weet je dat er soms dingen met veel gewicht verplaatst moeten worden. Soms kan je dit zelf nog oplossen, maar vaak vraag je dan heel veel van je eigen lichaam en geeft bijvoorbeeld je rug aan dat deze het echt niet aan kan. Hiervoor is het ideaal om een palletwagen te gebruiken. Deze is namelijk ontworpen om goederen van veel gewicht te verplaatsen, die gevestigd zijn op pallets. De palletwagen heeft als het ware een grote vork die geplaatst kan worden onder pallets, om ze zo op te tillen en makkelijk te verplaatsen.

Palletwagens zijn over het algemeen handbediend, maar je kan ook kiezen voor een elektrische palletwagen. Wanneer is dit nou eigenlijk de moeite waard? Wij bespreken het in dit artikel.

Basis palletwagen

Een basis palletwagen, vaak ook wel een hand palletwagen genoemd, is uitermate geschikt pallets op te vervoeren. Een hand palletwagen is heel geschikt wanneer je sporadisch goederen op een kleine afstand moet vervoeren. Als je vaker gebruikt maakt van een palletwagen, dan is het misschien goed om een elektrisch model te overwegen. Een hand palletwagen staat wel bekend om haar lichte gewicht en compacte formaat, waarmee deze ook perfect te gebruiken is in kleinere ruimtes.

person carrying keg tanks

Elektrische palletwagen

Zoals we al even noemden, is het goed om een elektrische palletwagen te overwegen wanneer je vaker gebruik moet of wil maken van een palletwagen. Hoewel deze iets groter in formaat is, werkt hij wel een stuk effici├źnter en is hij ook geschikt voor langere afstanden. Een groot voordeel aan een elektrische palletwagen is dat deze over een meerijdplatform voor de bediener beschikt, wat zorgt voor extra comfort en veiligheid.

Hefvermogen

Gewicht wordt vaak in tonnen omgeschreven. Goed om te weten is dat een ton in gewicht niet hetzelfde is als een ton geld. Een ton kennen de meeste mensen namelijk als 100.000 euro, maar een ton in gewicht is 1.000.000 gram, oftewel 1.000 kilo. Dit is een belangrijk element om op te letten als je ervoor kiest om een palletwagen aan te schaffen.