Hoeveel procent van mannen maakt gebruik van speeltjes in bed?

Last Updated on: 22nd april 2021, 10:30 am

Bij sextoys denken veel mensen toch snel aan vrouwen. De bekende speeltjes als vibrators en dildo’s zijn dan ook primair bedoeld voor vrouwen om te gebruiken, al kunnen mannen hier ook best van genieten (ook of juist in een hetero relatie)! Maar toch, mannen hebben het minder vaak over speeltjes in bed, al helemaal als het om speeltjes voor henzelf gaat. Dat zo’n 85% van de vrouwen één of meerdere speeltjes heeft en deze ook gebruikt, is geen groot geheim. Maar hoeveel mannen maakt wel eens gebruik van speeltjes in bed?

Echte mannenspeeltjes

Hoewel een groot deel van de speeltjes vooral bedoeld zijn voor vrouwen, of voor het gezamenlijk genot, zijn er ook speeltjes die zich helemaal richten op mannen. Denk aan penispompen bijvoorbeeld. De zuigkracht zorgt voor een ervaring alsof je een blowjob krijgt, maar daarnaast zorgt regelmatig gebruik van een penispomp voor een grotere stijve penis. En dat levert weer extra plezier op tussen de lakens!

Voor de mannen die van gadgets houden, of die gewoon geen zin hebben om zo’n pomp met de hand te bedienen, zijn er ook elektrische penispompen. Deze hebben hetzelfde effect en hier hoef je zelf eigenlijk helemaal niets meer te doen. Liggen en genieten, welke man wil dat nu niet?

Samen genieten

Wil je een seksspeeltje voor de man waarmee je samen kunt genieten? Een cockring geeft hem plezier Doordat het bloed niet terug kan stromen. Hierdoor blijft de penis langer en beter stijf, plus het verhoogt de gevoeligheid. Door een ring met bolletjes eraan te kiezen, of één die vibreert, heeft de partner er tijdens de seks ook plezier van. Ook een penishuls kan genot bieden voor zowel de drager als de partner.

Toch zijn een groot deel van de speeltjes voor de man vooral bedoeld om hem te plezieren, van opblaaspoppen tot kunstvagina’s en masturbators.

Zoveel mannen gebruiken wel eens een speeltje in bed

Mannen hebben dus ook genoeg te kiezen, of het nu voor eigen plezier is, of om gezamenlijk van te genieten. Maar hoeveel mannen doen dat eigenlijk?

Het antwoord is dat we het niet precies weten. Mannen praten hier gewoon minder makkelijk over. Maar toch hebben we wat cijfers weten te achterhalen:

  • de helft van de mannen heeft een seksspeeltje;
  • 69% wil graag dat de partner een seksspeeltje voor mannen op hen gebruikt;
  • 60% heeft wel eens een seksspeeltje van de partner gebruikt en hiervan genoten;
  • 78% zegt te overwegen een seksspeeltje te kopen voor sologebruik.

Zo, weten we dat ook weer!