Waarom een goede gezondheid in bed begint

Een goede gezondheid is belangrijk. Hierdoor verminder je niet alleen de kans op ziek worden. Ook heb je minder stress en sta je fit in het leven. Eigenlijk komt daar ook al snel een goede mentale gezondheid bij. Een goede gezondheid begint eigenlijk altijd in bed!

En nee, hiermee bedoelen we niet dat de hete en intieme momenten met je partner goed zijn voor je gezondheid. Of nou ja, dat is ook zeker goed voor je! Wij doelen meer op een goede nachtrust (na dat intieme moment). Uit een onderzoek van het UMC Utrecht blijkt zelfs dat langdurig slaaptekort  de kans op obesitas, alzheimer, depressiviteit en hart- en vaatziekten kan vergroten. Om dit te voorkomen en een goede nachtrust te verzekeren, hebben wij wat tips voor jullie.

Op tijd naar bed

Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Dwing jezelf tot een ritme en spreek met jezelf een tijd af wanneer je naar bed moet gaan. Zorg ervoor dat je telefoon niet bij je bed ligt, want anders ga je nog eindeloos doorscrollen op sociale media. Net als je laptop. Aflevering na aflevering van je favoriete serie en het is zo middernacht. 

Het begint bij de basis!

De basis, het bed en het matras waar je op ligt! Wees kritisch op jezelf; ligt het bed fijn of kan het beter? Je kunt altijd je lichaam laten opmeten en een speciaal matras voor jezelf kopen. Daarnaast is het belangrijk dat je fijne lakens hebt. Een heerlijk vier seizoenen dekbed met daarbij een dekbedovertrek van eventueel luxe hotelkwaliteit. Zo is het elke avond een feestje om in de avond je bed in te stappen!

Skip de blauwe lichten

De lichten in je laptop en telefoon zijn niet goed voor je nachtrust! Hier moet even een uitleg bij. Jouw lichaam maakt automatisch melatonine (het slaaphormoon) vrij op basis van je dag en nacht ritme. Jouw lichaam beschouwt blauw licht met de ochtend en dag waardoor de melatonine niet wordt aangemaakt. Hierdoor is het belangrijk dat je in de avonduren eigenlijk zo min mogelijk achter je laptop of smartphone zit. Gelukkig hebben de meeste laptops en smartphones een ‘night shift’ functie waardoor het beeldscherm geel wordt. Hierdoor heb je dus geen blauw licht en kan je lichaam zijn werk doen. Je kunt ook altijd een bril met gele glazen dragen. Die blokkeert het blauwe licht voor jou. Zo kun je met een goede nachtrust de laatste mailtjes beantwoorden.