redenen om te gaan boksen

3 redenen om te gaan boksen

Boksen is al jaren een van de meest beoefende sporten in Nederland. Boksen staat nog bekend als echte mannensport, toch wordt het boksen ook onder vrouwen steeds populairder. Bij deze sport wordt er vaak nog gedacht aan een agressieve vechtsport, waarbij je regelmatig een blauw oog geslagen wordt. Echter is boksen veel meer dan een gevecht.

Wij hebben in dit artikel drie redenen op een rijtje gezet waarom ook jij boksen eens moet proberen!

1. Hoog calorieverbruik

Boksen is een zeer intensieve sport. Een bokstraining is een goed voorbeeld van een High Intensity Interval Training. Tijdens een boks training verbrand je dan ook enorm veel calorieën. Een boks workout van een half uur is al goed voor het verbranden van ongeveer 300 calorieën.

2. Stress verminderend

Heb je last van stress? Dan is het heerlijk om jezelf uit te leven op een bokszak. Tijdens een bokstraining zal je verstand op “0” gaan en focus je op het boksen. Dit zorgt ervoor dat je geen stress hebt en je gedachten tijdens de workout uitschakelt. Alle stress die je hebt sla je eruit tegen de bokszak. Als je gaat boksen dan komt er ook endorfine vrij. Dit stofje zorgt voor een vrolijk en fijn gevoel na de training.

3. Meer zelfvertrouwen

Boksen is een sport waarbij je leert je grenzen te kennen en te ontdekken waartoe je lichaam in staat is. Ook oefen je met gevechtssituaties. Boksen helpt enorm om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Beginnen met boksen

Overtuigd om zelf te gaan boksen? Voor het beoefenen van deze sport heb je enkel bokshandschoenen en bokskleding nodig. En misschien een bokszak als je ervoor kiest om thuis te trainen. In Nederland is er in elke stad wel een boksschool/vereniging te vinden. Ook zijn er tegenwoordig veel sportscholen waarbij je kunt boksen.