motorkleding kopen

Motorkleding kopen: waarop moet je letten?

Als motorrijder is het belangrijk om over een goede en comfortabele motor outfit te beschikken. Niet alleen voor de bescherming, maar ook om bij slechtere weersomstandigheden motor te kunnen rijden. Ruim 20% van de Nederlandse bevolking is in bezit van een motor. Veel mannen hebben motorrijden als hobby of gebruiken de motor als woon-werkvervoer.

Rijden op de motor geeft een ultiem gevoel van vrijheid, maar is ook handig wat betreft gratis parkeren en tussen de files doorrijden. Heel begrijpelijk dat ongeveer 1 op de 5 Nederlanders in bezit is van een motor.

Het belang van goede motorkleding

De juiste motorkleding is enorm belangrijk voor je veiligheid en comfort op de motor. Bij het kopen van motorkleding is het belangrijk om op een aantal belangrijke punten te letten. In dit artikel geven wij tips waar je op moet letten om de juiste motorkleding aan te schaffen.

Waaruit bestaat een motor outfit?

Als motorrijder is het handig om verschillende soorten motorkleding te kopen. Je wilt natuurlijk bij verschillende weersomstandigheden kunnen rijden op je motor, daarom is het verstandig om je motorkleding op het weer af te stemmen. Hieronder hebben we op een rijtje gezet waaruit een motor outfit bestaat.

  • Motorpak. Dit vormt vaak de basis van je motoroutfit. Bij een motorpak is het belangrijk dat deze goed aansluit rond je lichaam. Als een soort van tweede huid, maar niet te strak. Doordat het pak goed aansluit op je lichaam blijven de beschermers op de juiste plek zitten. Een leren motorpak biedt de beste bescherming. Terwijl een kunststof motorpak juist weer wind- en waterdicht is. Welk materiaal je kiest is dus afhankelijk van je voorkeuren, maar wel erg belangrijk door de verschillende eigenschappen van de diverse materialen.

 

  • Motorhelm. Als het gaat om je veiligheid is het dragen van een goede motorhelm enorm belangrijk. Je hebt de keuze tussen verschillende motorhelmen. De meest populaire modellen zijn de jet- en integraalhelm. Bij een motorhelm kopen is het belangrijk dat deze een goede pasvorm heeft en comfortabel zit. Op Motorkledingstore.nl vind je een ruim assortiment aan motorhelmen van topkwaliteit!

 

 

  • Motorhandschoenen. Of je nou in de zomer- of wintermaanden op je motor rijdt. Draag altijd een paar motorhandschoenen ter bescherming van je handen. Handschoenen dragen op de motor zorgt niet alleen voor bescherming bij een valpartij, maar ook tijdens het rijden zorgen motorhandschoenen voor extra comfort.

 

 

  • Motorlaarzen. De juiste motorlaarzen zorgen voor bescherming bij een valpartij. Motorrijden met normale schoenen is erg onverstandig, omdat je voeten en enkel niet beschermd zijn. Bij motorlaarzen is het belangrijk dat ze minstens 10 centimeter boven de enkels uitsteken.